Anahtar Kelimeler:

YENİ BİR DOLANDIRICILIK ÇEŞİDİ!

YENİ BİR DOLANDIRICILIK ÇEŞİDİ!

 Kırıkkale’de yaşayan bir vatandaşın haberi olmadan banka hesabından internet yoluyla işlem yapıldığı ortaya çıktı…

İLGİNÇ BİR DURUM

Dolandırıcılar her gün yeni bir yöntemle vatandaşları dolandırmaya devam ediyorlar. Yeni yöntemler internet üzerinden yapılıyor. Böyle bir olay da Kırıkkale’de yaşayan Yusuf C. İsimli vatandaşın başına geldi. Vatandaş, haberi olmadan internet yoluyla banka hesabında işlem yapıldığını ve 1500 lira bir, 200 lira da bir olmak üzere iki kez parasının çekildiğini söyledi. Ziraat Bankası kartı bulunan vatandaş, bankadan şikayetçi oldu.

OLAY NASIL OLDU?

Yargıya intikal eden olay şöyle gelişti: “Vatandaşın cep telefonuna kullanmış olduğu kredi kartının numarası ile 1500 lira tutarında işlem yapıldığına dair mesaj geldi. Vatandaş bankayı arayarak işlemi onaylamadığını söyledi ve gelen mesajın ne olduğunu sordu. Bir cevap alamayınca ertesi gün bankaya gitti ve müşteri temsilcisi ile görüştü. Müşteri temsilcisi paranın tutulduğunu, kendisinin haklı olduğunu ve durumu araştıracaklarını söyledi.

KARTINI İPTAL ETTİRDİ AMA!

Vatandaş kredi kartını iptal ettirdi ve yeni bir kart için müracaatta bulundu. Bir gün sonra internette hesap hareketlerini kontrol ederken 840 dolar bir, 113 dolar da bir olmak üzere iki ayrı işlemin kredi kartı ile yapıldığını, ödeme işlemi gerçekleştirildiğini gördü. Bununla ilgili bilgisayar çıktısı aldı ve bankaya tekrar gitti. Banka görevlileri 180 gün içinde olayı araştırıp kendisine netice vereceklerini söyledi.

OLAY YARGIYA İNTİKAL ETTİ

Yeğeni aracılığıyla Google firması yetkilileri ile görüşen vatandaş, kendisinden bazı kişisel bilgiler istendiğini ancak vermediğini söyledi. Vatanda, durumu yargıya intikal ettirdi. Şimdi bankadan şikayetçi oldu. Yaşanan gelişmeye bir anlam veremeyen vatandaş, kredi kartı kullanan herkesin bu konuda dikkatli olmasını istedi. Olay araştırılıyor. İşlemin kim tarafından ve nasıl yapıldığı bilinmiyor. Ancak vatandaşın hesabından para kullanıldığı görülüyor. Araştırma sonucunda olay ortaya çıkarılacak.”



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu