Anahtar Kelimeler:

Belediye'den Teknolojik İmkân

Belediye

 İşlemler İnternet Üzerinden

Kırıkkale Belediyesi teknolojik imkanları kullanarak hayatımızı kolaylaştırıyor. AKOS sistemi ile artık internet ve cep telefonu yoluyla işlem yapmak mümkün…

Teknolojik Çalışma

E-belediye sistemini hayata geçirerek internet aracılığı ile vatandaşların bulundukları ortamdan borçlarını öğrenebilme ve ödeme yapabilme kolaylığı sağlayan Kırıkkale Belediyesi şimdide Akos projesi kapsamında SMS ile vergi, su borcu ve genel borç sorgulamasını başlattı.

Korkmaz Bilgi Verdi

Teknoloji çağında vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlamaya gayret ettiklerini belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, “Belediyemiz teknolojik olarak tüm donanımlara sahip. Biz eksik olan donanımları tamamladık ve tamamlamaya da devam ediyoruz. Şimdi sıra bu donanımlardan vatandaşlarımızın yararlanmasına geldi. Yeni uygulamaya koyduğumuz SMS ile borç sorgulama yönteminde vatandaşımız belediyeye kadar gelmeden cep telefonundan borcu olup olmadığını öğrenebilecek” dedi.

Borç Sorgulama

Borç sorgulama servisini kullanmak isteyen vatandaşlar tüm operatörlerden cep telefonlarının mesaj bölümüne girip KKALE yazıp bir boşluk bırakıp öğrenmek istediği borcu örneğin (EMLAK)  yazıp bir boşluk daha bıraktıktan sonra sicil kodunu girip mesajı 4730’a göndermeleri yeterli. Ayrıca www.kirikkale.bel.tr adresinden de vergi borcunu öğrenmek ve ödeme yapmak mümkün.

SMS BORÇ SORGULAMA SERVİSLERİNİN KULLANIMI

Emlak Vergisi Sorgulama:

KKALE EMLAK SICIL NUMARASI yaz 4730`a gönder.

ÇTV Vergisi Sorgulama:

KKALE CTV SICILNUMARASI yaz 4730`a gönder.

Genel Borç Sorgulama:

KKALE GENEL SICILNUMARASI yaz 4730`a gönder.

Su Borcu Sorgulama:

KKALE SU SICILNUMARASI yaz 4730`a gönder.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli