Anahtar Kelimeler:

Şehitlere Hazin Tören

Şehitlere Hazin Tören

 Şehitlere Son Görev

Türkiye helikopter kazasında şehit düşen 17 evladına ağlıyor. Kazada şehit olan askerlerimiz Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından memleketlerinde toprağa verildi…

Otopsileri Yapıldı

Siirt`in Pervari İlçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerin cenazesi ambulanslarla, tören için Diyarbakır Havaalanı`na getirildi. Siirt`ten askeri uçakla Diyarbakır Havaalanı`na getirilen ve buradan da ambulanslarla Diyarbakır Asker ve Devlet hastanelerine alınan şehit cenazelerinin otopsileri tamamlandı. Otopsinin ardından ambulanslara alınan şehitlerin naaşı törenin düzenleneceği Diyarbakır Havaalanı`na götürüldü.

Geniş Katılım Oldu

Tören, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve kuvvet komutanlarının da katılımıyla başladı.

Pervari Şehitleri

Törende şehit askerlerin özgeçmişleri okundu. Ardından Şehitler için dualar okundu. 16 şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında memleketlerine gönderilmek üzere uçaklara taşındı. Şehitlerin aileleri de uçaklara alındı ve şehitler memleketlerine gönderildi. Şehit askerler memleketlerinde göz yaşları içinde toprağa verildi. Başbakan Erdoğan, törenin ardından şehit ailelerine baş sağlığı diledi.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu