Anahtar Kelimeler:

Skandal Bir Gelişme!

Skandal Bir Gelişme!

 Kırıkkale’de yatırım yapmak amacıyla satılan arazilerden birinin daha altından pis kokular geliyor. Daha önce Maden Rafinerisi kurulacağı iddia edilerek Çerikli yakınlarında binlerce dönüm arazi satılmış ama bir şey yapılmamıştı. Bahşılı ilçesinde tekstil ve traktör fabrikası yapılacağı iddiasıyla araziler satılmıştı. Kılıçlar kasabasında da benzer bir olay yaşanmıştı. Şimdi de Irmak kasabası arazisinde benzer bir durum yaşanıyor.

İki Firmadan Bahsediliyor

İddiaya göre bu bölgede OSB Türk Gayrımenkul ve Elif Hayvancılık tarafından bölgeden geniş alanda araziler satın alındı. Bu arazilere yatırım yapılacaktı. Ancak yatırım olmadı, şimdi ise arazilerin parça parça satıldığı ifade ediliyor. Hem de kimlere: Türkiye’de bulunan Afganlılara. Bu iddia ve söylentiler bir süredir gündemde.

Yüksek Bedelle Satış

İddialara göre adı geçen iki firma Türkiye’de bulunan ve Türk vatandaşlığı hakkı elde etmiş olan Afganlılara yurt edinmeleri amacıyla arazi satışı yapıyor. Araziler Ankara yolu üzerinde ve çevresinde bulunuyor. Tarıma elverişli arazi değil. Satış fiyatı ise reel değerin kat kat üzerinde. Dönümü bu kadar etmeyen arazilerin 10-15 bin liraya satıldığı söyleniyor.

Nasıl Aldılar?

Konuyla ilgili iddialara yanıt veren bazı şirket yetkilileri arazilerin yatırım amacıyla alındığını söylüyorlar. Ama arazilerin Afganlılara satıldığı da bir başka iddia konusu. Bu konudaki sorulara bir yanıt verilmiyor. Bölgede 1400 adet parselden 600 civarındaki parselin satıldığı konuşuluyor. Bu arazilerin şirketler tarafından nasıl alındığı ve nasıl elde edildiği merak konusu. Özel şahıslara ve firmalara geçen arazilerin satıldığı söyleniyor.

Cevap Bekleyen Sorular

Şimdi şu sorular yanıt bekliyor:

Bu firmalar bu arazileri kimlerden ve nasıl aldı?

Yatırım için aldılarsa neden yatırım yapmadılar veya yapmıyorlar?

Araziler Afganlılara satılıyorsa, bu nasıl oluyor?

Ve son soru:

Bu şehirde şehri yönetenler, şehrin milletvekilleri ve siyasetçileri uyuyor mu?



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı