Anahtar Kelimeler:

En Çok ‘O' Dersler İlgi Gördü

En Çok ‘O

 Bakın Hangi Dersler Seçildi!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim-öğretim sistemini uygulamaya başlamasıyla birlikte okullarda ders müfredatlarında da değişiklikler meydana geldi. Yeni sistemle birlikte seçmeli ders saatleri artırılırken, müfredata girmesi tartışılan Kuran-ı Kerim,  Hz. Muhammed’in Hayatı Temel Dini Bilgiler gibi dersler yoğun ilgi görüyor…

Kur’an- Kerim Dersi

Yeni eğitim sisteminin temellerini oluşturan seçmeli derslere öğrenciler ve velilerden ilgi de yoğun oldu. Kırıkkale’de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 5’inci ve 9’uncu sınıflarda uygulanan seçmeli derslere ilişkin verilerine göre, il genelinde ilkokullarda en fazla seçilen ders Kur’an-ı Kerim dersi olurken, 9’uncu sınıflarda Hz. Muhammed’in Hayatı en fazla seçilen dersler arasında geliyor.

Dil Dersleri Seçilmedi

Bu anlamda ilimizde eğitim gören toplam 3 bin 706 beşinci sınıf öğrencisinden 2 bin 300’ü Kur’an-ı Kerim dersini seçti. Ayrıca 5’inci sınıflardaki öğrencilerine verilen seçmeli dersler arasında Matematik Uygulamaları, Yabancı Dil ve Hz.Muhammed’in hayatı dersleri de yoğun ilgi gören dersler arasında gösteriliyor. Bunun yanı sıra bu yıl okullarda seçmeli ders olarak okutulmaya başlanılan Kürtçe, Lazca gibi dillerin de aralarında bulunduğu Yaşayan Diller ve Lehçeler isimli seçmeli ders yüzde 0,1’lik bir oranla Kırıkkale’de en az seçilen ders oldu.

Bin 974 Öğrenci Seçti

Milli Eğitim Müdürlüğü verilene göre yine bu yıl 9’uncu sınıflarda okutulmaya başlanılan seçmeli derslerden ‘Hz. Muhammed’in Hayatı’ en fazla seçilen ders olurken, il genelinde 9’uncu sınıfta eğitim gören toplam 5 bin 159 öğrenci arasından bin 974 ‘ü bu dersi seçti. Ayrıca Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Sosyal Etkinlik gibi dersler de bu sınıflardaki öğrencilerin ilgi gösterdiği seçmeli dersleri oluşturuyor. 9’uncu sınıflar arasında en az ilgi gören dersi ise sadece 5 kişi tarafından seçilen Alman Edebiyatı dersi oluşturuyor.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli