Anahtar Kelimeler:

Hizmetli sınavında Skandal yaşandı!

Hizmetli sınavında Skandal yaşandı!

 Böylesi görülmedi!

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğünün 1 Haziran tarihinde hizmetli alımı için yaptığı sınav mahkemelik oldu. Sınavın itirazlar nedeniyle iptal edildiği ve 19 Ekim’de tekrarlandığı ancak yine benzer durumun yaşandığı öne sürüldü…

Milli eğitim sınavı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir süre önce yapılan hizmetli alım sınavı mahkemelik oldu. Edinilen bilgiye göre 7 kişinin alınacağı mahkum kadrolu sınava 20 kişi müracaat etti. KPSS puanı şartı olan ve mülakat şeklinde yapılan sınavda torpilli 7 kişinin kazandığı öne sürülerek sınav mahkemelik oldu. Sınavı puanı düşük olan ancak torpili yüksek olan 7 kişinin kazandığı ileri sürülürken, yaşanan bu durumu anlatan sınav mağduru Ömer Yaşar şunları söyledi:

5 soru sorulmuş

“Milli Eğitim’in mahkum kadrolu hizmetli sınavı açtığını öğrendik. Sınava müracaat ettik. Mülakat sınavı yapılacaktı. 20 kişi müracaat etti. 7 kişi alınacaktı. Sınava girdik. Sınav komisyonunda şehrin tanınmış isimleri ve siyasetçi yakınları yer alıyordu. Bizlere İş yasasındaki bazı maddelerin dosya numarasını sordular, onlara Kırıkkale’nin ne zaman il olduğunu. 5 soru sordular. Ben sadece bir tanesini cevaplayamadım.

İptal oldu ama…

7 kişi kazandı sınavı ve bu kişilerin KPSS puanı bizimkinden düşüktü. Ancak buna rağmen torpille kazandılar. Biz de mahkemeye gittik. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bunlar üç ay çalıştılar. Sonra işleri fesh oldu. Tekrar sınav yapıldı. Ancak yine aynı durum yaşandı. Bu kez sınavı birinci olarak kazanan üçüncü oldu, üçüncü olarak kazanan beşinci oldu. Yani 7 kişinin listedeki yerleri değiştirildi sadece.

 ‘Memleketimi sordular’

Üstelik mahkeme sınavda kamera kaydı istedi. Bunu bile yapmadılar.Yani özetle torpille adam aldılar. Sınav sonuçlarını da itiraz olmasın diye gece saat 22:00’de astılar. Ben sınava girerken, kimliğime bakıp ‘sen Yozgat’tan gelip burada işe mi gireceksin’ diye sordular. Bize böyle yaptılar ama MKE sınavında aynı durum yaşanmıyor. Başka illerden gelip giriyorlar kurumda işe. Üstelik ben 85 yılından buy yana ailemle burada ikamet ediyorum” dedi.

 ‘Bize haksızlık yapıldı’

Sınavın skandal olduğunu söyleyen Yaşar, komisyonun sınavda işe girecekleri ayarlama komisyonu olduğunu öne sürdü. Kendilerine haksızlık yapıldığını söyleyen sınavzedeler, şimdi haklarını basın yoluyla aramaya çalışıyorlar. İki kez aynı duruma düştüklerini söyleyen sınavzedeler, “Bizim torpilimiz yoktu. Ama puanımız iyiydi. Onların puanı düşük olmasına rağmen torpille işe girdiler. İşe girenler de şehirde bir çok kişinin yakından tanıdığı kişilerin ya kardeşi ya da yeğeni” dediler.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli