Anahtar Kelimeler:

KAVLAK SÖZÜNÜ TUTTU

KAVLAK SÖZÜNÜ TUTTU

 Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak’ın geçtiğimiz aylarda Kırıkkale ziyaretinde söz verdiği 58 bin kitap Türk Metal Mustafa Özbek İlköğretim okulunda dağıtıldı.

KİTAPLAR EN YAKIN ARKADAŞTIR

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek İlköğretim Okulu`ndaki kitap dağıtım törenine katıldı. Sendika olarak Kırıkkale’de ki öğrencilere dağıtılacak olan 58 bin kitabın önemli bir proje olduğunu belirten Aslıyüce, kitapların en yakın arkadaş olduğunu söyledi. Hükümetin eğitime ayırdığı bütçenin yetersiz olduğunu belirten Aslıyüce, bu konuda çağa ayak uydurmak zorunda olduklarını açıkladı. Aslıyüce konuşmasının devamında, “ İktidarların ve hükümetlerin görevi, sosyal anlamda insanları geliştirmek, çağa ayak uydurmalarını sağlamak ve zenginleştirmektir. Baktığımız zaman bunların olmadığını söyleyebiliriz” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN ROLÜ ÇOK ÖNEMLİ

Hükümetin eğitime ayırdığı bütçenin gülünç bir rakam olduğunu belirten Aslıyüce, insanların bilgilendirilmesi ve bu konuda gelişmesi gerektiğini söyledi. Avrupa’da insanların yanındaki roman kitaplarını her fırsatta okuduğunu, Türkiye’de ki insanların ise bahis ve ganyan gazetelerini okunduğunu belirten Aslıyüce, “Avrupa birliğine girmek istiyorsak, eğitim konusuna önem vermeliyiz. Biz sendika olarak hükümeti sosyo ekonomik alanda eleştirebiliriz.  Hem sistem hem de anlayış ve yaklaşım olarak eğitimde çağdaş bir yapılanmayı başarmak zorundayız. Bunu başarmamızda toplum kalitesinin artmasında bilgisini ve sevgisini paylaşan öğretmenlerimizin rolü çok önemli” dedi

YENİDEN KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projesi ile okullarda program yaparak, ‘okuma saati’ uygulamasının hayata geçtiğini belirten Vali Kolat, bu proje ile öğrencilerin hayata bakış açısının değişeceğini söyledi. Kırıkkale’de 103 bin kitap dağıttıklarını hatırlatan Kolat, eğitime desteklerinin artarak devam edeceğini bildirdi. Kolat konuşmasının devamında, “Kırıkkale’de baktığımız zaman 103 bin kitap dağıttık. Şehrimizde okuma alışkanlığını edinmemiz gerek. Son yıllarda televizyon ve bilgisayarın çıkması ile gençlerin kitaba olan isteği kırıldı. Bu kırgınlığı yeniden kazandırmak istiyoruz” diye konuştu. 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli