Anahtar Kelimeler:

Koski Donmalara Karşı Uyardı

Koski Donmalara Karşı Uyardı

 Aman Dikkat Edin!

Kırıkkale Belediyesi Koski Müdürlüğü kış aylarının gelmesiyle beraber su saatlerinin donmalara karşı uyarılarda bulundu.

Şoklama Sistemi İle Açılıyor

Yaklaşan kış aylarında su sayaçlarının ve su tesisatının donmaması için alınması gereken tedbirler: 1. Sayaçların bulunduğu yerlerin temizlenmesi Sayaçların bulunduğu kutunun (elyaf, talaş, bez, saman ve izo cam ile) soğuğa karşı izole edilmesi. 2. Soğuk gecelerde dışarıda bulunan çeşmelerin bir miktar açık bulundurulması.  Su sayaçlarının ve su tesisatının alınan tedbirlere rağmen donması halinde; Su sayacına ve su tesisatına sıcak su ve ateşle yaklaşılmaması.(ani ısınan sayaç ve tesisat yarılabilir) Donan tesisatların demir olması durumunda, Müdürlüğümüze bildirilmesi halinde Şoklama sistemi ile açılmaktadır.

Plastik Boruları Açmak Mümkün Değil

Kış aylarının girmesi ile abonelere uyarıda bulunan KOSKİ Müdürü Ali Rıza Koçoğlu vatandaşların don olaylarına karşı şimdiden tedbirlerini almasını istedi. Koçoğlu “Su sayaçlarınızı korumaya alın. Sayaçların olduğu yerlerin temizliğini yapın. Sayacın bulunduğu kutuyu elyaf, talaş, bez, saman ve İzocam vb. malzemeler ile korunması gerekiyor. Kışın aniden bastırdığı günlerde donan sayaçlar olduğu taktirde vatandaşlara ateşle donan sayacı açmaları konusunda ayaca ve borulara zarar vermeyin. Demir su borusu olan abonelerin belediye Koski müdürlüğüne müracaat ederek arıza ekipleri tarafında şoklama sistemiyle sularını açıyoruz. Plastik boruları açmak mümkün değil. Plastik boru kullanan vatandaşlarımızın sularını n donmaması için lavabolarının musluğunu az bir şekilde açmalarını öneriyoruz. Sayaçları korumaya aldığınız takdirde hiçbir don olayı olmayacaktır.

 Uyarılarda Bulundu

Su sayaçlarının bakım ve onarımı ehil olan kişilere yaptırılmalıdır. Donan su boruları ve sayaçlara sıcak su dökmek veya ateş tutmak tesisata ciddi bir şekilde zarar vermektedir. Aşırı soğuk havalarda açık alanlarda durağan su bırakmamak gerekiyor, böyle durumlarda çeşmelerin bir miktarda açık bırakılması, tesisattaki suyun donmasını önleyen yöntemlerden biridir. Sıcaklıklarının eksi derecelere düştüğü akşamlarda çeşmelerde meydana gelen donma olaylarına karşı vatandaşları uyardı.  Dışarıda bulunan çeşmeleri soğuk gecelerde bir miktar açık bırakılması gerektiğini belirtti ve donan çeşmelerin altına kesinlikle ateş yakılmaması gerektiğini kaydetti. Su tesisatında kullanan malzemelerin kalitesi önemli kalitesiz malzemelerin kullanımında sık sık sorunlarla karşılaşılır. Bunlara örnek olarak sıcak havalarda meydana kokmalar su borusunda pislik birikintileri ve soğuk havalarda ise donma olarak karşımıza çıkar” dedi.

 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı