Anahtar Kelimeler:

İsrail'e ‘Dur' Diyoruz

İsrail

 Filistin’e Destek

İsrail’e Tepki!

Gazze’ye Taş Gönderecekler…

Kırıkkale Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri işler pastanesinde bir basın açıklaması yaparak, İsrail’e dur çağrısı yaptı…

Artık Dur Demek Lazım

Konu hakkında açıklama yapan STK temsilcilerinden Şahin Uçan, “Kırıkkale gibi manevi değerlerine sahip çıkan bir beldeden, dünyanın tüm duyarlı insanlarının üzüldüğü İsrail saldırılarına dur demek için sağduyu sahibi halkımız adına STK’lar olarak Zalime Dur demedikçe imanımızdaki zayıflığı gideremeyeceğimiz kanaati ile ses vermek gereği duyduk. Bu amaçla bir araya geldik ve içimizdeki yangını dışa vurmak ve kalbimizin alevini Katil İsrail’in üzerine püskürtmek istedik. Kurulduğu 1948 yılı öncesinden beri tarihinde kan, katliam, işgal ve zulümden başka bir şey bulunmayan bu çete devletine artık başta Müslümanlar olmak üzere tüm dünya dur demek zorundadır. Bu yolunu şaşırmış bebek katili Siyonist rejim artık her istediğini her istediği zaman yapamaz, yapamamalıdır. Savunmasız masum insanların, çocukların, kadınların üzerine bombalarını hiç acımadan boşaltan, bir ülkeyi açlığa ve sefalete mahkûm bırakan, insanlıktan nasibini zerre kadarda almamış olan Siyonist zihniyete artık dur demek lazım.

 Korkunç Sessizlik

Maalesef İsrail yönetiminin en büyük cesaret kaynağı, yaşananlar karşısında dünya kamuoyunun büründüğü korkunç sessizliktir. Ağızlarını her açtıklarında barıştan ve insan haklarından bahseden gelişmiş ülkeler nerede? Nerede Müslüman ve Arap ülkelerinin liderleri? Bizler buradan İslam ülkelerine, İslam ülke yöneticilerine, İslam âlimlerine ve tüm yeryüzü Müslümanlarına sesleniyoruz. Sizler de halen susmaya devam mı edeceksiniz. Bu zulüm ve aşağılamaya dur deme vakti gelmedi mi. 8 milyonluk İsrail, başta 1,5 milyar İslam âlemi ve bütün dünya ile alay etmekte katliamlarına devam etmektedir. İsrail ve benzeri tüm zalimlere dur deme vakti gelmedi mi? Müslümanların kültürel mirası Peygamberler şehri Kudüs ve Mescid-i Aksa`ya, sahip çıkma vakti gelmedi mi? Peygamberimiz "Birbirini sevmede, birbirlerine acımada ve korumada müminler bir vücut gibidir. Vücudun herhangi bir organı rahatsız olursa, diğer organlar toptan humma ve uyumsuzluğa tutulur" buyurmuştur. Nerede tek vücut olması gerekenler.

 Filistin Diye Bir Yer

Evlerimizde ve işyerlerimizdeki televizyonlarda artık diziler, filimler seyretmiyoruz. Dünyamızın `Filistin` diye anılan bir parçasında insanlığımızın hunharca yok edilişini seyrediyoruz. Filistin`de işlenen katliamı, bir filim izler gibi seyretmeyi reddediyor, tepkisizce seyredenler arasında olmaktan ve bu katliamı işleyenlerle aynı cinse sahip olduğumuzdan dolayı insanlığımızdan utanıyoruz. Filistin`de işlenen katliam, insanın insana karşı nasıl vahşileşebileceğinin korkunç bir örneği olarak önümüzde durmaktadır. Bütün insanlığın gözü önünde işlenen bu katliama sadece katledilen Filistinlilerin sayısı açısından bakmıyoruz. Gazze`de sadece yüzlerce Filistinli katledilmemektedir. Orada katledilen ortak insanlığımız, insanlığımızın ruhu ve vicdanıdır. Bizler, dünyanın en korkunç terör mekanizmasına dönüşen İsrail devletini, insanlığımızı hunharca katletmekten dolayı kınıyor ve onu insanlık ve tarih önünde tel`in ediyoruz.

 Sessiz Liderleri Kınıyoruz

Dünyanın pek çok yerinde gerek Müslümanlar ve gerekse kendilerini süper güç bilenler bu olaylara maalesef sessiz kalıyor. ABD gibi ülkelerin liderleri değişse bile güçlü lobi ile İsrail politikaları değişmiyor. Obama’nın son olaylardaki İsrail’e desteği bunun en büyük örneğidir. Obama ve Obama gibi düşünüp bu zalimlik karşısında acze düşenlere artık görün diyoruz. Artık kimin ne olduğunu anlayın. Ortadoğu bir mutfak ve bu mutfakta tüp alev almış Patlamadan bu gazı kapatmak lazım. Liderlerin inisiyatif almaları gerekmektedir. Dünya Müslümanları ve ülke genelindeki bu zalimliğe sessiz kalma hastalığının Kırıkkale dede olduğunu görmek üzüntü veriyor. Bu nedenle bilgisi olmayan veya duyarlılığı zayıf olanların bu Filistin feryadını duymaları gerektiğine inanıyoruz.

 771 Mektup- 71 Taş

Kırıkkale’den Filistin halkına yanlarında olduğumuz bilmelerini istiyoruz. Bu amaçla Filistin ailelerine ulaştırmak için Türkçe ve Arapça metinden oluşan 771 adet mektup göndermeyi ve acılarını paylaştığımızı duyurmak istiyoruz. Direnişin sembolü, İsrail’in tankına, topuna karşı çocukların silahı olan taştır. Bizlerde belki gidip bizzat bu taşları zalimlere atamıyoruz ama ilimizin plaksı olan 71 adet taşı sembolik olarak Filistin’e gönderceğiz. Bu mektup ve taşları Filistin büyükelçiliğine göndermek için bir heyet oluşturacağız. Bu heyeti ve Kırıkkale insanının desteğini bilmeleri için, katliamdan bilgisi olmayanları uyarmak için 24 Kasım Cumartesi günü saat 12.00 de öğle namazını müteakip çarşı camii önünde bir basın açıklaması yapacağız. Zalime karşı “dur” diyebilmek elmas gibi yürek ister. Bu elmas yüreğinde Rabbinin rızası için kaygı duyan herkeste olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bir görevden çok ibadettir. Söz konusu basın açıklamasını halkımıza duyurmak için bu zamana kadar bu gibi olaylarda duyarlı olduklarını hep gördüğümüz değerli basınımızdan yardım bekliyoruz. Basını olmayan bir topluluğun sesinin cılız çıkacağını hatta çıkmayacağını biliyoruz. Siz değerli basınımızdan bu faaliyetimize destek olmanızı ve hak için yaptığımız bu etkinliğin halka iletilmesini bekliyor teşekkür ediyoruz” dedi. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı