Anahtar Kelimeler:

Hastanede skandal yaşandı!

Hastanede skandal yaşandı!

Böylesi ne görüldü ne de duyuldu!

Hastanelerdeki durum işte bu!

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde iddiaya göre öyle bir olay yaşandı ki tam anlamıyla skandal ve hastanenin durumunu gözler önüne seren bir vaziyet…

Acil hastaya eziyet

İddiaya göre dün öğleden sonra kaza nedeniyle bağırsakları dışarı dökülen bir hasta 112 Hızır Acil ekipleri tarafından hastanenin acil servisine getirildi. Ancak durumu ağır olan ve hastanede müdahale etme şansı bulunmayan hasta acil olarak Ankara’ya sevk edildi. Fakat, hastanede hayati tehlikesi olan hastayı taşıyacak ambulans bulunamadı. Bunun üzerine 112 ambulansı ile Ankara’ya götürülmesi istendi.

İdareci bulunamadı

Fakat prosedür gereği 112 ambulanslarının il sanırı dışına çıkması yasaktı. Bunun için Valilikle yazışma yapılarak onay alınması gerekiyordu. Ancak yazışma yapacak personel ve idareci bulunamadı. Çünkü hepsi, hastane yöneticileri dahil tüm idareciler  Ankara’da cenaze törenine katılmaya gitmişti. Hasta ortada kaldı.

Merak edilen sorular!

Bunun üzerine hasta yakınları kendi araçları ile hastayı acil olarak Ankara’ya götürdüler. Ortaya şu sonuç çıktı: Hastanenin ambulansı yok mu? Yazışma yapacak personel kalmadı mı? Hastane yöneticisi olarak atanan kişi yurt dışına giderken yerine kimseyi bırakmadı mı? Bıraktıysa  o kişi nerede? Bu ne başıboşluk? Bu ne rezalet? Bu mu sağlıktaki dönüşüm ve bölge hastanesi olma çabası? Ayrıca bu mudur sağlık hizmeti. Yani acil bir hastaya bakılamayacak kadar mı ayaklara düştü sağlık hizmeti?

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli