Anahtar Kelimeler:

Önlük Giydiler

Önlük Giydiler

 Doktorlukta İlk Adımı Attılar!

Tören Yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi  Ağız ve Diş Sağlığı haftası kapsamında Beyaz önlük giyme töreni düzenledi…

Geniş Katılımcı

Diş Hekimliği Fakültesi’nce gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında yeni başlayan öğrenciler için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. Kırıkkale Üniversitesi Cumhuriyet Salonu’nda düzenlenen törene Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcısı Adnan Karaismailoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Abdülkadir Şengün, İl Spor Müdür Rıfat Ünlü ile çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci de atıldı. 

İddialı Bir Üniversiteyiz

Rektör Ekrem Yıldız törende yaptığı konuşmada, Kırıkkale Üniversitesi’nin bütün alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da önemli birimlere sahip iddialı bir üniversite olduğunun altını çizdi. “Diş Hekimliği Fakültesi son yıllarda yaptığı ataklarla verimli ve başarılı birimler arasında yer alıyor” diyen Yıldız,  bu başarının en önemli kaynağının fakültenin akademik kadrosunun özverili çalışması olduğuna dikkat çekti.

Samimi Bir Çalışma İçindeyiz

Akademik personelin öğrencileri kendi çocukları gibi gördüklerini ve sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Yıldız, “Fakültemiz çok yeni olmasına rağmen Türkiye’nin gıpta ile bakılan fakülteleri arasında bu alanda birçok öğrenci doktora programında bizim fakültemizi seçiyor. Sadece kendi içimizde değil Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi gibi birçok üniversiteyle doktora programlarımız da var. Elbette bazı sorunlarımız mevcut, biz bunların farkında olarak sorunlarımızı çözmek için samimi bir çalışma içerisindeyiz” diye konuştu.

En İyi Şekilde Eğitim

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Şengün ise fakültenin sınırlı imkanlara sahip olmasına rağmen çağdaş eğitim sistemiyle neredeyse dünyada yapılan bütün hizmetleri bünyesinde toplamış bir fakülte olduğunun altını çizdi. Diş hekimliğinden mezun olan öğrencilerin dünyanın her yerinde hizmet edebilecek düzeyde en iyi şekilde eğitim aldıklarını belirten Şengün, birçok alanda Türkiye’de öncü olduklarını söyledi.

Akademisyenlere Ödül

Ayrıca düzenlenen etkinlik kapsamında 2011-2012 eğitim öğretim yılında yaptıkları çalışmalarla ulusal ve uluslar arası alanda bilime katkıda bulunan akademisyenlere ve öğretim üyelerine ödül verildi. Ödül töreninin ardından kliniğe yeni başlayan dönem öğrencilerine beyaz önlük giydirme töreni düzenlenerek Diş Hekimliği Fakültesi yemini ettirildi. Program müzik dinletisi ve slayt gösterileriyle devam etti. 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu