Anahtar Kelimeler:

Korelilerin Kırıkkale Gezisi...

Korelilerin Kırıkkale Gezisi...

 Koreli Gençler…

Koreli gençler Kırıkkale caddelerinde dolaşırken çok vatandaşın dikkatini çekti. Çekik gözlü gençlerin sempatik tavırları vatandaşın ilgi odağı oldu.

Takma İsim Taktılar

Türkiye’ye eğitimlerini tamamı olan doktoralarını tamamlamaya gelen yüksek tahsilli gençler İzmir’de Türk Dili ve Türk tarihi araştırmaları için eğitim gördüklerin açıkladılar. İzmir’de Kırıkkaleli Tuğba Çulha ile tanışmaları sonucu, Tuğba’yı Kırıkkale’de ziyaret gelen 4 Koreli, Feride Hank, Sevinç Kimenou, Okan Seui Kırıkkale’de bir kaç gün misafir olarak kalacaklar.

Korelilere neden isimleriniz Türk ismi sorumuza ise, Eğitimlerinde Türk halkı ile çok istişare kuracaklarından kendi isimlerinin çok uzun ve anlaşımlarında zorluk çekeceklerinden bu isimleri taktıklarını belirtiler.

Kore Gazilerin Ziyaret Edecekler

Koreli Gençler Atatürk anıtının önünde resim çektirip “Biz Atatürk’ü biliyoruz” ifadelerinde bulundular. Türk Telekom’u ziyaret sonrası, Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal’ı ziyaret ettiler. Emniyet müdüründe çok beğenisini kazanan Koreliler Emniyet Müdürü olmak çok önemli bir makamdır dediler. Uzun sohbet sonrası hatıra resmi çektirdiler. Ülkeleri için savaşa gelmiş Türk halkına da sonsuz şükranlarını sunan Koreli gençler, Kırıkkale’de Kore gazileri ’de ziyarette bulunarak onlarla sohbet edip ellerini öpeceklerini belirtiler.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu