Anahtar Kelimeler:

Hasandede'de İftar Verildi

Hasandede

 Kırıkkale`de Hasandede Anıtlar Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Kerbela Şehitlerini Anma ve iftar yemeği düzenlendi.

Cem Evinde İftar

Hasandede Cem Evi`nde düzenlenen etkinliğe, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, CHP İl Başkanı Ziya Kavlak ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, iftara katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, böylesi sıcak bir ortamda bulunmanın güzel bir duygu olduğunu kaydetti. Muharrem ayı dolayısıyla bir araya geldiklerini ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:

Birliğimiz Bozulmasın

"Ehlibeyt sevgisi bizi birleştirmiştir. Hazreti Hüseyin`in ve arkadaşlarının şahadeti bizleri birleştirmiştir. Yani o gün yezit vardı da bugün yok mu? Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyen yezitler her zaman var. Bunlara hep beraberce, kardeşçe, dostça, imkan vermeyeceğiz. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum, Kuran`da da belirtiliyor ki dinde zorlama yoktur. Biz herkesin düşüncesine, herkesin inancına saygılıyız. Kimseyi de inancından dolayı da yargılamak gibi mükellefiyetimiz de, görevimiz de yok.

Tekrar Nasip Etmesin

Cenabı Allah`a mahsustur. Dolayısıyla farklı düşünebiliriz. Farklı bakabilir, farklı yorumlayabiliriz. Ama her şeyden önce hepimiz insanız. Hepimiz Müslümanız. Hepimiz Ehli Beyt`e saygı gösteren ve onun sevgisini bir ibadet telaki eden bir inanca yapıya sahibiz. Bu vesile ile Muharrem Ayı`nın, hicri takvimin hayırlı, Uğurlu olmasını ve Muharrem orucunun kabul olmasını, Allah`tan sağlık ve sıhhat içerisinde tekrarını nasip etmesini istiyorum."



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu