Anahtar Kelimeler:

TEPKİ GÖSTERDİLER!

TEPKİ GÖSTERDİLER!

 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenler, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve kalıcı çözümler üretilmesini sağlamak amacıyla Eğitim-Sen Şubesi önderliğinde basın açıklaması yaptı.

SAMİMİ ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Eğitim-Sen Şube başkanı Yüksel Şahin Başkanlığında 24 Kasım Öğretmen Günü’nde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan öğretmenler, seslerini duyurabilmek amacıyla bir araya geldi. Yaptığı basın açıklaması sırasında “Sahte kutlama istemiyoruz” diyen Şahin, sadece öğretmenlerin değil tüm emektarların sadece 1 günde hatırlanmasını değil sorunlarına samimi çözüm üretilmesini istediklerini belirtti.

SOSYAL VE EKONOMİK SORUNLAR

Her 24 Kasım’ın bildik ezberlendik cümleler kullanılarak kutlanılmasının tüm eğitim emekçilerini rahatsız ettiğini dile getiren Yüksel, “Yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek için yıllardır bir adım atmayanların, öğretmenlerin gerçek sorunlarını görmezden gelenlerin hamasi nutuklarını daha fazla dinlemek istemiyoruz” diye konuştu.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER

Eğitimcilerin esnek ve güvencesiz çalışmalara mahkûm edilmek istendiğinin altını çizen Yüksel, 300 bini aşkın öğretmenin kadrolu olarak atanmayı beklediğini, bunun yanı sıra 36 işsiz öğretmenin de atanamadığı için intihar ettiğini vurguladı. Ayrıca Yüksel konuşmasında, eğitim emekçilerinin yaşayabilecekleri bir yaşam ve nitelikli eğitim yapabilmesi için mücadelelerini her zaman sürdüreceklerini belirtti. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu