Anahtar Kelimeler:

Bilgi Verdiler

Bilgi Verdiler

 Aktif Eğitimciler Sendikası, kadın üyeleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İşler Pastahaneleri’nde bir araya gelen üyelere Aktif Eğitim Sendikası Şube Başkanı Musa Karakoç, sendikasının genel prensipleri hakkında bilgi verdi

Sendika Toplantısı

Sendikalarının 1 Mart 2012 tarihinde kurulduğunu açıklayan Şube Başkanı Karakoç, sendikalarının eğitime gönül veren, büyük millet olma şuurunun bütün fertlerin topyekûn katılımıyla gerçekleşeceğine ve büyük hedeflere, küçük fakat samimi adımlarla yürüyeceğine inanan, birleştirici ve yumuşatıcı bir harç olarak çalışmayı kendilerine ilke edinen eğitimciler tarafından kurulduğunu söyledi.

Bilgiler Verildi

Sendikalarının yenilikçi, gelişime ve değişime açık bir sendika olduğunu ifade eden Karakoç,  “Nitelikli bir eğitim sistemi ile sosyal adaletin ve refahın en üst düzeye çıktığı düşünen, üreten fikri hür vicdanı, hür katılımcı paylaşımcı olacak. Bireylerin yetiştirildiği, eğitim sistemini sağlıklı bir şekilde yönetecek ve geliştirecek eğitim çalışanlarına destek verecek.  Ekonomik ve sosyal kaygılarının olmadığı bir Türkiye için eğitimin tüm paydaşlarını bir arada tutacak bir harç olarak insanlığın hizmetinde çalışacaktır” dedi.

Hedefler Açıklandı

Hedeflerinin kültür dünyasında zenginliklerini bünyesinde barındırmayı ve ülke genelinde tüm eğitimcileri ötekileştirmeden Aktif Eğitimciler Sendikası çatısı altında buluşturmak olduğunu söyleyen Karakoç, “İstek ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda, gereken bilgi ve becerilerle donatılmış, her ortamda bilim ile teknolojiyi izleyebilen bireyleri topluma kazandıran yeni hedeflerin belirlenmesinde birleştirici, yapıcı ve paylaşımcı bir harç olmaktır. Eğitim camiamızı dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almak ve uluslararası düzeyde adımızı duyurmaktır. Güçlü, mutlu ve müreffeh bir ülke içinde, geleceğe umutla bakabilen bir nesil yetiştirebilmektir.” diye konuştu.

Gençlere Aktarılmalı

Karakoç, sözlerinin sonunda şunları söyledi; “Türk milli eğitimin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda önce insan düşüncesini benimseyerek, bireylerin ilgi, istek, ihtiyaç ve yeteneklerine göre bilgi ve beceri eksikliklerini tamamlayarak, genel ve evrensel kültür değerlerinin yaşatılıp, yaygınlaştırılması ve genç kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır.” dedi. 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu