Anahtar Kelimeler:

Fidan Diktiler

Fidan Diktiler

 Üniversite, Valilik ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle Kırıkkale’ye 193 bin fidan dikiliyor. Fidan dikme etkinliğine katılan yediden yetmişe her yaştan vatandaş kendi fidanını dikti

Herkes Kendi Fidanını Dikti

Doğada meydana gelen tahribatı azaltmak ve çevreye yeşil alan kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmasına Vali Ali Kolat, Orman Genel Müdürü Mustafa Özkaya, Rektör Ekrem Yıldız, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Milli Eğitim Müdürü H.Ali Okur ve İl Kültür Müdürü Yahya Kemal Er’in yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ile çok sayıda öğrenci de katıldı. Kırıkkale Üniversite Genç Tema Topluluğu ve Biyoloji ve Çevre Topluluğu’nun da katkı sağladığı etkinlikte Kırıkkale’nin nüfusuna eşdeğer sayıda  193 bin fidan ilimize kazandırıldı. Yenişehir Hacıbey Toki mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğiyle öğrencilerde yeşil alan bilincinin oluşmasına da katkı sağlandı.

 “Ülke Savunmasına Eşdeğer Görüyoruz”

Ağaçlandırma faaliyetlerinin Orman Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin her yerinde yürütüldüğünü ifade eden Özkaya, yıl içerisinde 1 buçuk milyondan fazla fidanın dikimini gerçekleştireceklerini söyledi.  “Ormanların korunmasını ülke savunmasına eşdeğer olarak görüyoruz” diyen Özkaya, bu konunun sadece bir kurumun sorumluluğu olarak  değil toplumun her kesimi tarafından önemsenmesi gereken bir konu olduğunun altını çizdi.

Ormanlık Alanlar Artıyor

Öğrencilerle birlikte fidan diken Vali Kolat, son yıllarda gerek çevre bilincinde gerekse yeşil alan çalışmalarında önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti. Ormanlaştırma konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Kolat, “193 bin fidan demek 193 bin orman gönüllüsü demektir. Hepimiz bu konuda duyarlı olmalıyız. İlimizde ağaçlandırılması gereken çok sayıda alan var. Bu alanların çok olması bizim sorumluluğumuzun da aynı ölçüde artması demektir” diye konuştu. İl genelinde ormanlık alanların yüzdesinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Vali Kolat, bu alanda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ciddi Çalışmalar Yapılıyor

Fidan dikme etkinliğine katılan Rektör Ekrem Yıldız ise Kırıkkale Üniversitesi’nin çevre bilinci konusunda ciddi çalışmalar yaptığına dikkat çekti. Üniversitenin 23 bin dönüm arazisiyle Türkiye’nin büyük kampuslarından birisine sahip olduğunu belirten Yıldız, bu alanında ağaçlandırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca Yıldız konuşmasında sadece fidan dikmenin değil dikilen fidanların bakımının ve yetiştirilmesinin de önemli olduğunun altını çizdi. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu