Anahtar Kelimeler:

İki İli Gezdiler…

İki İli Gezdiler…

 AGİAD üyesi Kırıkkaleli iş adamları Eskişehir ve Bursa’ya ticari ve kültürel gezi düzenledi. Gezi konusunda yapılan açıklamada gezinin verimli geçtiği bildirildi…

Geziye katılanlar

Geziye şehrin önemli firma yöneticileri ve temsilcileri katıldı. Geziye Moda-Life, Ayakkabı Sarayı, Kandemirler AVM, Sarıoğulları AVM, Gök Mobilya, Özyıldızlar Petrol, Sefa Teknik, Elmacı Oğlu Elarabaları, Kalecik Un Yem Sanayi, Umuz Döviz A.Ş., Özçelik Gıda, Kaplan Sigorta, Özaydın Gıda, Akyurt Unlu Mamüller, Çağdaş Mermer ve şehrin önemli eczacı ve ilaç firması temsilcilerini kapsayan 25 kişilik bir heyet iştirak etti

Eskişehir Gezisi

Gezi konusunda şu açıklama yapıldı: “Gezinin amacı,  ticari ve sanayi yönü gelişmiş olan ESKİŞEHİR ve BURSA şehirlerini ziyaret etmek, şehrin yöneticilerinden, şehrin ekonomik ve kültürel gelişimi nasıl sağladığını noktasında bilgi almak ve işletmeleri yerinde inceleyerek firmaların çalışma disiplini, kurumsal kimlikleri ve üretim ve pazarlama stratejileri hakkında bilgi almaktı. Gezide Eskişehir Sanayi Odası ziyaret edildi. Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Harun Karacan, “Biz oda olarak çok aktif çalışıyoruz. Üyelerimizin tümünü ve iş alanlarını biliyorum. Sabah 07.30 mesaiye başlarım gece en erken 01.00’de çıkarım. Odamızın  çaycısına kadar herkes yabancı dil biliyor.

Plaket Verildi

Benimle çalışmak zordur. Hızımıza yetişemeyenler başka kurumlara geçerek bizimle yorulmadan yola devam edecek insanlarla çalışıyoruz. Kırıkkale önemli bir şehir. Tek dezavantajı Ankara’nın altında kalması. Ama genç ve girişimci sizler gibi işadamları ile bu engeli aşacağınızı gözünüzdeki ışıktan gördüm. Ben % 97 ile iş başına gelmiş bir Başkanım. Hiç kimseyi etnik ve dini görüşüne göre ayırmıyorum. Herkesi kucaklıyoruz. Biz aynı zamanda esnafın namusunu korumakla görevli odalarız” dedi. Ziyaret sonrasında karşılıklı plaketler verildi.

Sarar Gezisi

Daha sonra şehrin tarihi turistik mekânları gezildi. Sarar Fabrikasına geçildi. Fabrika sahibi Cemal Sarar Kırıkkaleli işadamlarını kapıda karşılayarak hoş bir ortamda ilk kuruluş ve hayat hikâyelerini anlattı. Kırıkkale’ye çok mal verdiğini karşılıklı karlar elde ettiklerini söyledi. Celal Sarar, “İlk başladığımızda büyük sermayelerimiz yoktu. Küçük 25 metre kare bir terzihanede başladı bu günkü Sarar’ın hikâyesi. Çok çalıştık. Markalaşmak çok önemli. Buradan yüzlerce emekli olanlarımız var. Onlarla karşılaştığımda ben sizin oradan emekli oldum dediğinde ağlıyorum. Bizde istikrar var 30-40 sene bizde çalışarak emekli olmuş. Herkes önce kendi şehrine sahip çıkmalı, şehrini markalaştırmalı” dedi.

Arge Çok Önemli

Heyet buradan Hisarlar A.Ş’ye geçti. Büyük bir fabrika her şey disiplin içinde titizlikle takip ediliyor. Ağır araçlar yapıyorlar. Kar küreme araçları, ambulans, arama kurtarma, jandarmanın ve itfaiyenin kullandığı dağ tipi araçlar. 40 Yıldır bu sektörün içinde olduklarını, Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Ufuk açıcı katkılarının büyümelerinde etkili olduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı’’ Buralara kolay gelmedik. İnsana ve çevreye değer veriyoruz. İlk yeri araç bu yurt dışına ihraç ediyoruz. ARGE’ye önem veriyoruz. Öneri ve şikâyet kutularımız var personelin önerilerini dikkate alıyoruz.

Bursa Ziyareti

Bu fabrika ziyaretinden çok etkilenen kafile fabrika sahibini Kırıkkale’ye davet etti. Ve seve seve geleceğini aktaran Şükrü Uğurlu ziyaretten memnun oldu misafirlerini fabrika çıkışına kadar uğurladı. İş Gezisinin ikinci ayağı akşam saatlerinde Bursa’ya ulaşmakla başladı. Termal otele yerleşen iş adamları geceyi dinlenerek ve bol bol termal havuzlardan yararlanarak geçirdi. Sabah kahvaltısının ardından BUGİAD (Bursa İş Adamları Derneği)’ın yönetim kurulu üyeleri ile çay içildi.

Fabrika Gezisi

Dernek üyeleri bina içindeki stantları gezdi.  Tekstil fabrikası gezildi. Dokuma ve yatak yayları üreten Durali Fabrikası son teknoloji ile üretim yaptıklarını ürünlerinin daha çok ihraç ettiklerini söyledi. Ayrıca dernek üyeleri ile ortak yaklaşık 20 milyon Euroluk bir yatırım ile kardeş ülke Bosna’da HES kurmaya başladıklarını söylediler. Daha sonra Bursa’nın tarihi yerleri ziyaret edildi.

Üniversitede Yemek

Gezinin sonunda akşam yemeği Bursa’nın ilk vakıf üniversitesi olan Bursa Orhan Gazi Ünversitesi’nde yenildi. Üniversite hakkında bilgi alındı. Üniversite Halkla İlişkiler Müdürü Ali Koç, “Bursa’lı kendi geleceğine yatırım yapıyor. Çocuklarını bu üniversiteye yazdırıyor. Kaliteli eğitim veriyoruz. Bir kere her öğrenci burayı bitirdiğinde yabancı dil bilerek mezun olacak. Özellikle stajını Bursa’nın önemli fabrikalarında yapacaklar. Mühendislik ve Fen Edb  ile bu yıl ilk öğrencimizi aldık” dedi. Büyük bir heyecanla başlayan bu iki günlük gezi Kırıkkaleli iş adamlarında büyük bir enerji depolaması ve biz Kırıkkale’mize daha neler yapabiliriz elimizi taşın altına nasıl koyabilirimin sorusunu sürekli tekrarlattı.”



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı