Anahtar Kelimeler:

Türban Yasağı Kalmadı!

Türban Yasağı Kalmadı!

 Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda kılık kıyafet serbestliğine ilişkin yönetmeliğin Resmi Gazetede yayınlanmaya başlamasıyla birlikte okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık kıyafet serbest olacak

Başörtüsü De Serbest

Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik yayınlamasıyla birlikte öğrencilerin tek tip kıyafet tek tip kıyafet giyme zorunluluğu da ortadan kaldırıldı. Yönetmelikle belirlenen sınırlamalar dışında kalan okullardaki öğrenciler sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet, eşofman veya spor kıyafet giymeye zorlanamayacağı belirtildi. Ayrıca okullarda kılık kıyafetin serbest bırakılmasıyla da bazı okul ve derslerde başörtüsüne de serbestlik geldi. Resmi Gazetede yayınlanan ilana göre İmam Hatip’te okuyan veya seçmeli Kuran’ı Kerim dersi alan kız öğrenciler başlarını örtebilecek.

Yükümlülük Getirilmeyecek

Yönetmelik kapsamında, 19 Mayıs, 29 Ekim veya bunlara benzer kutlamalarda öğrencilere faaliyetlerde kullanılmak üzere velilere mali külfet getirecek özel kıyafet aldırılamayacağı da vurgulandı. Ancak yönetmelikle birlikte velilerin en az yüzde 60’ının anlaşma sağlamasıyla birlikte MEB’e ait özel kurumlara ait okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde sınırlamalara uygun kalmak şartıyla okul yönetimlerince okul kıyafeti belirlenebilecek.

Yönetmelikte Yer Alan Sınırlamalar

Kılık kıyafet serbestliğini esas alan yönetmeliğe göre okullarda bu uygulamanın yapılmasına ilişkin belirli koşullar da yer alıyor. Örneğin yönetmeliğe göre öğrenciler öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamayacak. Ayrıca öğrenciler vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa  pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek de giyemeyecek. Bunların yanı sıra siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fuar,bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanmak ve bu materyalleri içeren kıyafetlerin giyilmemesi de yönetmeliğin sınırları kapsamında yer alıyor. 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu