Anahtar Kelimeler:

DEDELİOĞLU Açıkladı…

DEDELİOĞLU Açıkladı…

 Kırıkkale`ye bağlı Balışeyh ilçesinde Belediye tarafından TOKİ Mahallesinde bulunan TOKİ evleri için cami arsası tahsisinde bulunuldu

Cami Yapılıyor

Kırıkkale`ye bağlı Balışeyh ilçesinde Belediye tarafından TOKİ Mahallesinde bulunan TOKİ evleri için cami arsası tahsisinde bulunuldu. Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, TOKİ sakinlerinin yoğun istekleri olan cami için yardım yapmanın bir borç olduğunu ve belediye olarak bu tür desteklere devam edeceklerini söyledi. Geçtiğimiz aylarda inşaatına başlanılan TOKİ camisinin tamamlanmasının ardından caminin, önümüzdeki günlerde ibadete açılacağı belirtildi.

DEDELİOĞLU Bilgi Verdi

Zaman zaman cami inşaatı alanına giderek buradaki çalışmaları yakından takip eden Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, TOKİ evlerinde bir caminin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu, bu eksikliğin de kendileri tarafından giderildiğini söyledi. İlçe`de yapılan çalışmalar hakkında İHA muhabirine bilgi veren Balışeyh Belediye Başkanı Dedelioğlu, "İlçemizde TOKİ konutlarının tamamlanmasının ardından ibadet noktasında büyük sıkıntılar vardı. TOKİ sakinleri de bu konudaki cami taleplerini bizlere ilettiler. Belediye`yi teslim aldıktan sonra çeşitli hizmet noktalarında olduğu gibi mescid ve ibadet yeri açma konularında da ciddi çalışmalarımız oldu.

Toki Mahallesi

TOKİ yetkilileri ile girişimlerimiz neticesinde bizden yer belirlenerek cami için tapu çıkarılması talepleri oldu. Bizler de belediye olarak belediyemize ait arazimizde yer tahsisi yaparak uygulama yaptık ve TOKİ`ye bildirerek cami yerini tapusuyla onlara tahsis ettik. Bölge Milletvekillerimiz ve bakanımızın da bu konuda büyük desteklerini gördük. Sonuç itibariyle başta TOKİ Mahallemizde ikamet eden halkımız ile tüm vatandaşlarımızın gözdesi haline gelecek olan bu camimiz, aynı zamanda ilçemiz için de bir simge haline gelecektir. Çalışmalarımız neticesinde elde ettiğimiz sonuç ise hepimizi sevindirdi ve camimizin inşaatı bitme aşamasına geldi."dedi

Kurs Da Olacak

TOKİ sakinleri de kısa bir süre sonra arzuladıkları camilerine kavuşacaklarını kaydeden Başkan Dedelioğlu, "Yapılan caminin alt katına Kur`an kursu ve gasilhane de yapılarak hepimiz için önemli bir ihtiyaç da giderilmiş olacaktır. Ayrıca caminin bulunduğu arazi üzerine içinde 6 kamelyası ile yürüyüş yolları, çocuk oyun ve park alanları, piknik alanları, mesire alanları ve barbeküler, yine içinde ladin, top ağaç, gül, akasya ve çamların olduğu güzel, ferah bir park alanında da çalışmalarımız bitme noktasına geldi. Bu park alanından ilçe halkımızın yanı sıra 43 ilin buluşma noktası olan Kırıkkale`den geçmekte olan vatandaşlarımız da istifade edebilecektir. Çünkü bu alan şehirden uzak, sakin, Dinek dağı manzaralı, halkımın ailece gelebileceği, güzel bir mekandır" diye konuştu.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı