Anahtar Kelimeler:

Esnafı Şok Eden Fatura!

Esnafı Şok Eden Fatura!

 100 Liralık Fatura

2 Bin Lira Oldu!

Mümkündür, Çünkü Bedaş’ın İşi!

Pes Doğrusu!

Kırıkkale’de gün geçmiyor ki Bedaş’la ilgili bir sıkıntı yaşanmasın. Bu kez fatura ile ilgili bir sıkıntı gündeme geldi…

Yüklü Bir Fatura!

Kurumun elektrik sayaçlarını okuyan görevlileri Kırıkkale’deki bir mahalle bakkalına tam 1820 liralık elektrik faturası kesti. Normalde her ay 100 ila 110 lira arasında değişen fatura ödeyen bakkal esnafı, 2 bin liraya yakın faturayı görünce şok oldu. Faturadaki yanlışlığı fark eden esnaf durumu Bedaş görevlisine bildirdi. Görevli de durumu fark etti. Şimdi fatura düzeltilmeye çalışılıyor.

Asıl Sorun Ne?

Ancak sorun şu ki, bankaya otomatik ödeme talimatı vermiş olan esnaftan bu para kesilecek. Daha sonra ise bu parayı Bedaş’tan tahsil etmesi gerekecek. Fakat bu da kolay görünmüyor. Çünkü bu iş için bir sürü yazışma ve bürokratik işlem gerekiyor. Önce bu durum Ankara’da şirketin merkezine bildirilecek. Şirket bunu inceleyecek. Gerekirse mahkeme yolu gösterilecek.

Esnaf Tepki Gösterdi

Durum gören esnaf, “Bıktık artık bu ve benzeri sorunlar yaşamaktan. Şimdi ben bu işi nasıl halledeceğim. Otomatik ödeme talimatı vermişim bankaya. Banka ödeyecek. Ben parayı ne zaman nasıl alacağım. Ben şirket değilim ki. Orta halli bir esnafım. Bu ay 2 bin lira açık vermiş olacağım. Bunun zararını ve sıkıntısını kim karşılayacak?” diyerek duruma tepki gösterdi. Fatura miktarının ise personelin yanlış yazmış olmasından kaynaklandığı ileri sürüldü. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu