Anahtar Kelimeler:

Vali Kolat'tan Kızılay'a Destek

Vali Kolat

 Kan Verdi…

Vali Ali Kolat, Kızılay Şubesini ziyaret ederek hem kan bağışında bulundu hem de bütün vatandaşları kan vermeye davet etti.

Vatandaş Duyarlı

Kızılay Şubesini ziyaret eden Vali Kolat, Kızılay Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Altındağ ve Kızılay yetkilileriyle sohbet ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu yıl ki hedeflerinin 3 bin 750 kan bağışı olduğunu vurgulayan Kızılay yetkileri, şu ana kadar bu hedefin büyük bir kısmını gerçekleştirdiklerini ve 3 bin 73 kan bağışının yapıldığını ifade ettiler. Ayrıca Kızılayın çalışmalarını yürütmesi için daha rahat ve merkezi bir yer ihtiyacı olduğunu vurgulayan yetkililer, Kırıkkale’de vatandaşın kan bağışı konusunda duyarlı olduğunu söyledi.

Kolat Örnek Oldu

Kızılay’ın bütün afetlerde yardıma koşan kara gün dostu olduğunu belirten Kolat, son yıllarda Kızılay’ın başarısının ve desteğinin büyük ölçüde arttığını ifade etti. Kızılay’ın kan bağışı konusunda büyük bir çaba sarf ettiğini vurgulayan Kolat, sadece Türkiye’de değil Dünyadaki afetlerde de Kızılay’ın desteğinin oldukça önemli olduğuna değindi. Kolat, “Kan bağışı hem Kızılay’a ciddi destek sağlamak açısından hem de sağlık açısından önemli bir konu. Tüm sağlıklı vatandaşların özellikle gençlerin kan vermesi gerekiyor” diye konuştu.  Ziyareti sırasında Kızılay’a destek olmak için bir ünite kan bağışında bulunan Kolat, vatandaşları da bağış yapmaya davet etti. 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı