Anahtar Kelimeler:

Nasıl Olacak!

Nasıl Olacak!

  

Toplu Konut İdaresi tarafından Kırıkkale-Kayseri yolu mevkine inşa edilen TOKİ Konutlarının satış işlemlerinin başlamasına sayılı günler kaldı. Başvurular 10-28 Aralık tarihinde başlıyor. Halk Bankası yetkilileri başvuru süreci konusunda gazetemize bilgi verdi…

Başvuru İşlemleri Başlıyor

İnşaatı tamamlanmak üzere olan Kayseri Yolu üzerindeki konutlara başvurmak isteyen vatandaşların başvuru tarihine kadar evraklarını hazırlaması gerekiyor. Bu ay içerisinde başvuru işlemleri başlayacak olan konutlara sahip olmak isteyen vatandaşların Halk Bankasına başvuru yapmaları gerekiyor.

Nasıl Yapılacak?

10 -28 Aralık tarihinde başlayacak olan başvuru işlemlerini vatandaşlar nüfus cüzdanlarıyla yapabilecek. Başvuru işlemlerini kendisi yapamayacak olan vatandaşların ise yerine başvuru yapacak kişilere satışlarla ilgili tüm belgeleri düzenleme ve imzalamaya dair beyan ve taahhüt sağladığını içeren vekâletname vermesi gerekiyor.

Öncelik Sıralamasına Göre

Toplamda 176 konutun satışa sunulacağı TOKİ binalarının satışlarının önceliği 4 grup olarak sıralanıyor. Şehit Malülleri Dul ve Yetimlerden oluşan ilk grupta yer alan vatandaşlardan başvuru için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Bunun dışında kalan öncelik sıralamasına göre ikinci grupta gaziler, üçüncü grupta en az yüzde 40 özürlü olan vatandaşlar ve son grupta da konut sahibi olmak isteyenler yer alıyor.

2 Bin Tl Başvuru Ücreti

İlk grup dışında kalan vatandaşların satış işlemleri için Halk Bankasına 2 bin TL’lik başvuru ücretini yatırması gerekiyor. Gerekli ücreti bankaya yatıran vatandaşlar başvuru işlemi sırasında satın alma talep ve yüklenim belgesini doldurarak başvurusunu yapabilecek. Başvuru yaptığı ve ücreti yatırdığı halde kura sırasında konut sahibi olmaya hak kazanamayan vatandaşların yatırdıkları ücretler ise 10 Ocak 2013 tarihinden itibaren iade edilmeye başlanacak.

Satış Bedellerinde Taksit İmkânı

Tamamı 2+1 dairelerden oluşan konutların kura çekilişi ise 5 Ocak 2013 tarihinde yapılacak. Kura çekilişinde konut sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar 7-18 Ocak tarihleri arasında sözleşmelerini yapabilecek. Satış bedelleri konusunda farklı uygulamaların yer alacağı konutlarda, bedelin yüzde 10’unu ödeyenlere 96 ay, yüzde 15’ini ödeyenlere 108 ay ve yüzde 25’ini ödeyenlere de 120 aya kadar taksit imkanı sağlanacak. Ayrıca hak sahibi olduğu halde hakkından vazgeçen vatandaşların yerini doldurmak amacıyla satış ve kura işlemleri sırasında yüzde 30 yedek alıcı belirlenecek. Başvurularla ilgili işlemleri vatandaşlar www.toki.gov.tr adresinden takip edebilecek. 



  • Perşembe 37.5 ° / 23.8 ° Güneşli
  • Cuma 37.1 ° / 24 ° Güneşli
  • Cumartesi 39.2 ° / 25.7 ° Güneşli