Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale Karlı Bir Güne Uyandı

Kırıkkale Karlı  Bir Güne Uyandı

 Karlı Hava…

Kırıkkale`de ilk karın yağmasıyla vatandaşlar, kuşlar aç kalmasın diye park ve bahçelere yem ve ekmek kırıntıları bıraktı. Karlı havada renkli görüntüler yaşandı.

Karlı Bir Güne Uyandık

İlk karın yağması çocukları sevindirdi. Karı gören çocuklar, okul bahçesinde kartopu oynamaya başladı. Bazı çocuklar ise kızak kaymaya çalıştı. Çocuklar kendi adlarını, bazıları da şehirlerinin ismini karın üzerine yazdı. Karın yağması üzerine esnaflar kapılarının önünü, şoförler araçlarının önünü temizleme telaşına düştü. Bazı vatandaşlar ise parkları dolaşarak aç kuşları beslemeyi tercih etti. Kuşlara ekmek ve buğday verdi. Kırıkkale`de kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. Köylerde ve ilçelerde ise bu oran 10 ile 20 santimetre arasında değişiyor.

Karda Oyun Oynadılar

Sabah uyandığında her tarafın bembeyaz olduğunu gördüğünü belirten Burcu Çiçek, arkadaşlarıyla önce sokakta kartopu oynadığını, daha sonra okuldaki arkadaşlarıyla kartopu oynamaya devam ettiğini söyledi. Karı çok sevdiğini ifade eden Ali Alnıaçık da "Kış geldiğinde karın yağmasını bekliyorum. Her sabah kalktığımda ilk önce pencereyi açarak karın yağıp yağmadığına bakıyorum. Bugün Kırıkkale`de ilk kar yağdı ve çok mutluyum." dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı