Anahtar Kelimeler:

Sahtekârlık Olmasın!

Sahtekârlık Olmasın!

 MKE Kurumunun çeşitli fabrikalarında görevlendirilmek üzere alınacak olan personel için müracaatlar dünden itibaren başladı. Kırıkkale’de ikamet şartı nedeniyle Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğünde yine yoğunluk yaşanıyor…

Personel Alımı

MKE Kurumu yine personel alıyor. Bu yıl alınacak personel sayısı 180 kişi. Kurumun çeşitli fabrikalarında görevlendirilmek üzere Meslek Lisesi mezunlarından alım yapılacak. Alım için iki önemli şart bulunuyor. Biri KPSS’ye girmiş ve belli bir puan almış olmak, diğeri ise Kırıkkale’de İkamet.

17’sine Kadar Sürecek

Daha önceki yıllarda olduğu gibi ikamet şartını delmeye çalışanlar olduğu görülüyor. Dün öğleden sonra başlayan müracaatlar için Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğünde yoğunluk yaşandı. Bu yoğunluğun Aralık ayının 17’sine kadar devam etmesi bekleniyor. Çünkü müracaatlar bu tarihte sona erecek.

Müracaat Başladı

Geçmiş yıllarda müracaatlar konusunda usulsüzlükler yaşanmıştı. Kırıkkale’de ikamet etmediği halde sahte ikametgâh belgesi çıkararak müracaatta bulunanlar oldu. Bu yıl benzer durumların yaşanmaması için bazı önlemler alındı. Dünden itibaren Kırıkkale dışından gelenlerin müracaatta bulunmaya çalıştığı gözlendi.

Takip Edilecek

Bu yıl müracaatlar konusunda askı uygulaması yapılacak. Kırıkkale’de ikamet ettiğinden şüphelenilen kişiler askıya alınacak. Durumları araştırılacak. Bu süre 15 ila 2 ay sürebilecek. Bu süre zarfında da durumu araştırılan kişinin müracaatı kabul edilmeyecek ve araştırma bitene kadar askıda kalacak. Kurumda işi girmek için müracaat eden Kırıkkaleli gençler durumu takip edeceklerini belirttiler.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı