Anahtar Kelimeler:

Serbest Olsun İstiyorlar!

Serbest Olsun İstiyorlar!

 Kırıkkale Eğitim-Bir-Sen Şubesi başörtüsünün kamusal alanlarda serbest olması gerekliliğine ilişkin basın açıklaması yaptı. Özgür bir toplumda düşünce ve inançlara saygı duyulması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, başörtüsünün her alanda ve her konumda, tüm mesleklerde hiçbir istisna ileri sürülmeksizin serbest olmasının vurgusu yapıldı

Özde Ve Sözde Vatandaş Ayrımına Son Verilmeli

Eğitim Bir Sen Kırıkkale Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı adına Deniz Çetin tarafından yapılan basın açıklamasına Kırıkkale Kadın Platformu Derneği ve çok sayıda vatandaş da destek verdi. Yaptığı açıklamada devletin bütün vatandaşlarına meşru haklarını iade etmesinin vurgulayan Çetin,  özde ve sözde vatandaş ayrımına son verilmesi gerektiğinin altını çizdi. “Adaletin de, özgürlük ve tüm insan hakları gibi dağıtılmasının mümkün olduğunu biliyoruz” diyen Çetin, özgürlük, eşitlik ve adaletin sürgün edildiği her yerde acıya maruz kalanların en çok kadınlar ve çocuklar olduğunu ifade etti.

Bu Yasak İnsanlık Ayıbıdır

Başlarını örten kadınlara yapılan uygulamaların ötekileştirmek olduğunu vurgulayan Çetin, “Kadınların imanı, insani değerleri evrensel hukuktan kaynaklanan hakları görmezden gelinerek üretilen bu yasak açık bir insanlık ayıbıdır. Sahip olduğumuz değer birikim ve eğitimi görmezden gelen yaşama arzumuzu ve enerjimizi yok eden bütün uygulamaların son bulmasını istiyoruz” diye konuştu. 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu