Anahtar Kelimeler:

‘Bir Arabam Olur Mu Diye Hayal Ederdim…'

‘Bir Arabam Olur Mu Diye Hayal Ederdim…

 Kırıkkale Üniversitesi’ndeki konferansta konuşan Mustafa Altunbilek, iş hayatına atılmaya hazırlanan gençlere önemli tavsiyelerde bulundu ve “İşinizi seveceksiniz ve her şeyden önce dürüst olacaksınız” dedi…

Altunbilek Katıldı

Kırıkkale Üniversitesi, İş Kur ve Altunbilekler Mağazası tarafından üniversite Anafartalar Salonunda “Kamu ve Özel Sektörde İstihdam Politikaları” konulu bir konferans verilirken, burada konuşan Altunbilekler Yönetim Kurulu Mustafa Altunbilek, bu işe nasıl başladıklarını ve nasıl yükseldiklerini samimi bir üslupla anlattı. İş hayatına atılmaya hazırlanan gençlere çok önemli tavsiyelerde bulunan Altunbilek, gençlerin altın bileziğinin yaptıkları işi sevmek ve dürüstlük olması gerektiğini vurguladı.

Konferansa Katılanlar

Konferansa katılım ve ilginin bir hayli yüksek olduğu gözlendi. Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Rektör Ekrem Yıldız, Garnizon Komutanı Ünsal Ağaoğlu, rektör yardımcıları ve çok öğrenci ve basın mensubu konferansı ilgi ile izledi. Konferansa konuşmacı olarak yenibiris.com sitesinin İç Anadolu Bölge Sorumlusu Özlem Şen Ata, Devlet Personel Başkanı Mehmet Kumbuzoğlu, Altunbilekler Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek ve kızı ve şirketin yönetim kurulu üyesi Özlem Altunbilek konuşmacı olarak katıldı.

Başvuru Nasıl Yapılır

Konferansın yöneticiliğini Doç. Dr. Mahmut Hekimoğlu yaptı. Konferansta konuşan yenibiris.com İç Anadolu Bölge Sorumlusu Özlem Şen Ata, bir iş başvurumsunun nasıl hazırlanacağını ve CV hazırlama tekniklerini anlattı. Ata, iş arama yöntemleri konusunda gençleri bilgilendirdi ve özel bir detaya dikkat çekerek, “İş başvurusu yaparken soysal medyada yer alan üyelikleriniz çok önemlidir. Sosyal medyadaki paylaşımlarınıza dikkat edin. Çünkü iş başvurunuz değerlendirilirken artık bunlara özellikle bakılıyor” diye konuştu. Ata, “Başvuru yaparken ayrıca ne istediğinizi bilmelisiniz. Buna göre de kendinizi o iş için donanımlı hale getirmelisiniz. Ayrıca başvurunuzla bile fark yaratın, dikkat çekin” dedi.

Meslek Olmalı

Altunbilekler Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek’in kızı ve yönetim kurulu üyesi olan Özlem Altunbilek, perakendecilik sektörü konusunda açıklamalarda bulunarak, “Bizim sektörümüz meslek olarak görülmüyor. Aslında çok keyifli bir işimiz var. Yükselmeyi hedefleyenler için de güzel bir meslek. Bizim mesela 4 personelimiz yönetici kadrosunda ve geldikleri yer kasiyerlik. Sektör sürekli gelişiyor. 3 milyona yakın kişi bu sektörde istihdam ediliyor. Artık bunun bir okulu olmalı” dedi.

İşinizi Çok Sevin

Konferansta keyifli bir konuşma yapan ve ilk kez bir konferans konuşması gerçekleştirdiğini vurgulayan Altunbilekler Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, iş hayatına atılmaya hazırlanan gençlere çok önemli bir tavsiyede bulunarak, “Bu işin püf noktası nedir diye sorarsanız. Dürüstlük derim. İşinizi çok seveceksiniz, severek yapacaksınız ve dürüst olacaksınız” diye konuştu.

Hayat Hikâyesi

Kısaca hayat hikâyesini anlatan ve nereden nereye geldiklerini özetleyen Altunbilek, “Ben Kırşehir’in Mucur ilçesine bağlı bir köyden çıktım. Mektepli değilim. İlkokul mezunuyum. Köyde iş olmadığı için Ankara’ya geldik. İki abim zabıta olarak çalışıyordu. Keçiören’de ikamet ediyorduk. Babam genç yaşta vefat etti. Ben bir işe giremedim. Köye gittim 20 dekarlık bir tarlamız vardı. Annemi ikna edip sattım. Geldim Keçiören’de bir bakkal dükkanı açtım.

İlk Mağazası…

Kaçiören’de bizim yöreden birçok kişi vardır. İşlerimiz iyi gitti. Ankara’da henüz alışveriş merkezi falan yoktu. İşler ilerlemeye devam edince, yandaki bir binanın alt katını tuttum. O zamanlar Gima vardı Ankara’da böyle sepetle alışveriş yapılan bir yerdi. Hep hayal ederdim benim de böyle bir mağazam olur mu diye. Açtığım yer benim ilk şubemdir. Önce bakkaldı. Sonra o bakkalı tanzim satış mağazası yaptım. İşler açılınca ve yeni mağazayı açınca buraya personel gerekti. Ağabeylerimi mağazada durmaları konusunda ikna etmeye çalıştım.

Barkot Uygulaması

İkisi de zabıta idi. Ayrılmak istemediler. Yengelerimi ikna edemedim. İşler ilerleyince onlar da geldiler. İlk şubemiz Keçiören’de Mecidiye şubesiydi. Hala durur. Orada kasada çok oturdum. Kamyondan malları depoya kendim taşıdım çoğu zaman. Bu arada, kapıcı dairesinde oturduk yıllarca. Bu mağazada ilk barkot uygulamasını biz yaptık. Sepetle alışverişi uyguladık. Barkot dıt diye öterken ben de müşteriler de çok şaşırıyordu. Kedimizi özel hissediyorduk. Böyle böyle gelişti.

Patron Dedirtmiyor

Şu anda 66 mağazamız var. Biri Kırıkkale’de. Ben küçük bir mağaza diyorum ama sizler büyük diyorsunuz. İkinci mağazayı da Er Yapı’nın altında açacağız. Bu yıl sonu itibariyle mağaza sayısını 70 yapacağız. Zaman ilerledikçe ağabeylerimi ortak yaptım şirkete. Daha çok sahiplendiler. Buralara çalışarak geldik. Ben kendime patron demiyorum. Patron kelimesini hazmedemiyorum. Kendime işveren diyorum. İşçilerimi çok seviyorum. Size tavsiyem işinizi çok sevin. İşinizi severek yapın.

Mütevazı Olun

Ben işçilerimle buradayım. Asgari ücretten iş vermem ben. Üstünde veririm. Teknolojiyi iyi takip edin. Öfkeden uzak durun. Güvenilir olun. Mütevazi olun. Bencil olmayın. Bilgilerinizi paylaşın. Öfkeden uzak durun. Büyüklerinizi dinleyin. İstişare çok önemlidir. Aceleci davranmayın. Şimdiki gençler çok aceleci. Hemen işim olsun, arabam olsun, evim olsun diyorlar. Ben, benim Murat 124’üm olur mu diyordum. Arabam oldu… ama zaman içinde. Sabırlı olun.

Güvenilir Olun

Bu işin sırrı nedir derseniz, söyleyeyim: “Dürüstlük…” Dürüst olacaksınız, işinizi seveceksiniz, güvenilir olacaksınız. Ayrıca vatansever olacaksınız. Vatanseverlik vergisini ödemektir” dedi. Altunbilek ayrıca, eğitime çok önem verdiklerini, kendi elemanlarını Altunbilekler Akademisinde yetiştirdiklerini, kendi et ürünlerini hazırladıklarını ve unlu mamullerin tamamının kendilerine ait olduğunu belirtti.

Altunbilek Teşekkür Etti

Konferansın sonunda Devlet Personel Başkanı Mehmet Kumbuzoğlu konuştu ve hangi kuruma ne kadar personel alınacağı konusunda bilgiler verdi. Konferansın bitiminde ise konuşmacılara plaket ve çiçek verildi. Son bölümde konferansı takip eden öğrenciler özellikle Mustafa Altunbilek’i soru yağmuruna tuttu. İlk ekez bir konferansa konuşmacı olarak katıldığını söyleyen Altunbilek, heyecanlı olduğunu vurguladı ve kendisini davet edenlere teşekkür etti.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı