Anahtar Kelimeler:

Yasa Onlara Yaradı!

Yasa Onlara Yaradı!

 Kış lastiği uygulamasının devreye girmesiyle birlikte lastikler neredeyse karaborsa oldu. Vatandaşın yoğun talebi doğrultusunda lastikler yetmiyor, fabrikalar sürekli lastik üretmeye devam ediyor

Lastik Fiyatları Düştü

Araklık ayından itibaren ticari araçların tamamında kış lastiğinin zorunlu tutulmasıyla ticari araç sürücüleri sıkıntıya düşüyor. Bu nedenle lastik satışlarında da büyük bir patlama yaşandı. Lastik satıcılara vatandaşa lastik yetiştirmekte zorlanırken, lastik bulamayan vatandaş da ihtiyacını il dışından karşılıyor. Vatandaşın istediği koşullarda lastik bulmakta zorlandığını belirten lastikçi Erdinç Acun, bazı vatandaşların lastik ihtiyacını şehir dışından karşıladığını söyledi.

Hem Artış Hem De Düşüş Var

Lastiğe talebin çok fazla olmasının yanı sıra  bazı lastik fiyatların da düşüş bazılarında ise tam tersine bir artış olduğuna dikkat çeken Acun, fiyatların düşmesinin  dünya kavuçuk fiyatlarındaki düşüşle doğru orantılı olduğunu söyledi. “Bazı ünlü markaların lastikleri geçen yıl 190 lira iken bu yıl 130 liraya kadar düştü. Ancak buna karşılık bazı firmalarda ise talebin yoğunluğuna bağlı olarak bir artış söz konusu” diye konuştu. Ayrıca Acun, bu yıl lastiklere olan talebin arttığını bu nedenle de satışlarının oldukça iyi olduğunu sözlerine ekledi. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu