Anahtar Kelimeler:

Müsteşar Açıklama Yaptı

Müsteşar Açıklama Yaptı

 Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, savunma sanayii sektörü ihracatının önünü açacak adımlar atıldığını ve ihracat rakamlarının sürekli arttığını söyledi

Tabanca Üretimi

Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği konferansta konuşan Bayar, “Kendi ürünleriniz varsa ihracattan bahsedebiliriz. Türkiye’nin bugün kendi ürünleri var, markaları var. Hakikaten savunma alanında önemli markalarımız var. Bu markalar uluslararası alanda da tanınıyor. Bu markalarımızın projeleri devam ediyor ama önümüzdeki 1 ya da 2 yıl içinde üretime geçeceğiz. Önümüzdeki süreçte marka olan gerçek uluslararası bir tabanca yapacağız.” dedi. Tabancanın nerede üretileceği konusunda bilgi verilmedi. Üretimin Kırıkkale’de MKE alt yapısı ile yapılması söz konusu.

Hedefler Açıklandı

İhracat konusunda bugüne kadar çok amatörce yaptıkları çalışmaların olduğunu ifade eden Bayar, “Hep birlikte heyecanla kovaladığımız işler var ama bunlar henüz amatörlük çıtasını aşmış değil. Bazı şeyler denedik, fuarlara katıldık ama daha yapmamız gereken şeyler var.” diye konuştu.  Türkiye Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Aral Aliş, savunma sanayii sektörünün ihracatını önemli oranda artırdığını ve yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli