Anahtar Kelimeler:

25 Bin Lira Ceza Yazıldı!

25 Bin Lira Ceza Yazıldı!

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bir süre önce yem fabrikalarının ürettiği yemlerle ilgili şikayet haberimiz üzerine yem fabrikalarına yönelik denetim yaptı ve bazı firmalara ceza yazdı…

Denetim Açıklaması

Kurumdan yapılan açıklamada kontroller konusunda şu bilgiler verildi: “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce 5996 sayılı Kanun ve İlgili Mevzuat hükümleri gereği Kırıkkale ilimiz, ilçelerimiz ve bağlı köylerinde 2009-2012 yılları içerisinde yem bayii denetimleri, fabrika kontrolleri Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüzün plan ve programı içerisinde aralıksız devam etmektedir.

Para Cezası Verildi

Son dört yıl içerisinde 466 adet yem bayi denetimi, 71 adet yem fabrikası kontrol ve denetimi yapılarak, son dört yılda toplam 80 adet plan ve programlar kapsamında  kontrol amaçlı numune alınmış, alınan numuneler yetkili laboratuarlarda  analize alınmıştır. Alınan ve analizi yapılan 80 adet yem numunesinden 6 adet numuneye yem kriterlerini düzenleyen tebliğ hükümlerine uyulmadığından dolayı gerekli yasal işlem uygulanmış ve 25.760 TL idari para cezası verilmiştir.

Rutin Olarak Yapılıyor

Yemle ilgili denetimlerimiz plan ve program doğrultusunda rutin olarak yapılmaktadır. Ayrıca olağanüstü durumla karşılaşan çiftlik sahibi yetiştiricilerimizin Alo Gıda 174 şikayet ve ihbar hattına yaptığı bildirimlerde hemen Müdürlüğümüzce değerlendirmeye alınarak gerekli denetimler yapılmaktadır. Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur.”



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı