Anahtar Kelimeler:

KENDİNE KÖŞK MÜ YAPIYOR?

KENDİNE KÖŞK MÜ YAPIYOR?

 Kırıkkale’de sağlık kurumlarının başına genel sekreter olarak atanan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dilek Öztaş’ın ilk icraatı şehirde tartışma konusu olmaya devam ediyor…

TAŞINMA İŞLEMİ

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dilek Öztaş’ın Kırıkkale’deki ilk icraatı kendine makam yeri yaptırmak oldu. Makam yeri yaptırma girişimi konusunda bir sıkıntı görünmüyor ama bunun için düzeni değiştirmeye ve yüklü miktarda masraf çıkarmaya yönelik çaba hem tartışmaya yol açtı hem de tepki çekiyor. Öztaş tarafından birkaç gün önce yapılan açıklamada, Fizik Tedavi ve Geriatri Merkezi’nin Devlet Hastanesi’ne taşınacağı, buranın ise makam yeri olarak kullanılacağı bildirildi.

TEDAVİDEN UZAK OLACAK

Makam için Geriatri Merkezi’ndeki herhangi bir binanın kullanılabileceği söyleniyor. Çünkü burada bir çok bina yer alıyor. Fizik Tedavi Merkezi’nin de taşınmasına gerek olmadığı söyleniyor. Merkezin yerinin bu iş için tasarlandığı ve bu işe son derece uygun olduğu hastane içindeki bir çok personel tarafından bildiriliyor. Buranın Devlet Hastanesi’ne taşınması halinde doktorlardan, sistemden ve tedaviden uzak bir çalışma yapılacağı söyleniyor.

 800 BİN LİRALIK MASRAF

Geriatri Merkezi’nde herhangi bir binanın makam olarak düzenlenebileceği, Fizik Tedavi Merkezi’nin de yerinde kalabileceği gelen bilgiler arasında. Fakat, yer değiştirme girişiminde ısrar ediliyor. Hem Fizik Tedavi Merkezi’nin yeni yeri ve hem de makam için yaklaşık 800 bin liralık bir masraf çıkacağı konuşuluyor ve iddia ediliyor. Bunun da devlete ek bir yük olacağı vurgulanıyor. Buna hiç gerek olmadığı söyleniyor.

SİYASİ BİR ZİYARET

Ancak, bu büyük masraf rakamını elde etmek için bazı siyasilerin konuyla ilgili baskı yaptığı da ileri sürülüyor. İddiaya göre geçtiğimiz günlerde hastaneyi ziyaret eden bazı siyasilerin bu konudaki çalışmanın ne aşamada olduğunu sordukları söyleniyor. Yani taşınma işlemi ile ilgili uygulama değil, maliyet ilgilendiriyor bazılarını. Bu işin de maliyeti için devreye birilerinin girmiş olduğu ifade ediliyor.

ASIL AMAÇ NE?

Genel sekretere makam için İl Sağlık Müdürlüğünde de bir yer ayarlanabileceği konuşulanlar arasında. Ancak bunun masraf gerektirmeyeceği için düşünülmediği söyleniyor. Taşınma işlemindeki asıl amacın ortaya çıkacak maliyet olduğu belirtiliyor. Tamir, tadilat ve onarım işlerinin asıl amaç olduğu vurgulanırken, makam yeri ayarlamasının bu iş için kullanılan bir araç olduğu belirtiliyor. 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli