Anahtar Kelimeler:

24.5 Milyon Liralık Destek

24.5 Milyon Liralık Destek

 Ahiler Kalkınma Ajansı’nın ilan ettiği 2012 Mali Destek Programlarının tanıtım toplantıları dün Kırıkkale’de başladı. Toplantıya AHİKA üyesi olan illerin Valileri katılırken, Kırıkkale Valisi Ali Kolat başkanlık etti

İlk Kırıkkale’de Gerçekleşti

Bölgedeki potansiyel yatırımcılar ve basın mensuplarına yönelik olarak düzenlenen toplantılardan ilki Kırıkkale Kültür Merkezi’nde bütün Yönetim Kurulu üyelerinin yani Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinin Valileri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Gerekli Alt Yapı Sağlanacak

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat yaptı. Küçük ölçekli alt yapı mali destek programı ve Sektörel rekabet edebilirlik mali destek programının bütçelerinden bahsetti. Kolat, Küçük ölçekli altyapı mali destek programının toplam bütçesi 7,5 Milyon TL olduğunu belirtti. Programın amacından bahseden Kolat, “TR71 bölgesinde çevre, sosyal ve kültürel hizmetler ile ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesi için gerekli alt yapının sağlanması olduğunu ifade etti. 

Hizmet Üretimi Geliştirilecek

Kolat, “Öncelik olarak yenilebilir enerjinin temini, kullanılması ve çevrenin sürdürülebilirliğinin sağlanması için uygun alt yapının geliştirilmesidir. Destek oranı ise hiçbir destek, projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 10’undan az ve yüzde 75’nden fazla olamaz” dedi. Ayrıca sektörel rekabet edebilirlik mali destek programından da bahseden Vali Kolat, “Programın amacı bölgede öne çıkan sektörlerin rekabet gücünün arttırılması ve yüksek katma değerli ürün/hizmet üretiminin geliştirilmesidir. Bu programın bütçesi 17 Milyon TL’dir” diye konuştu.

Yüzde 50’sinden Fazla Olmayacak

Vali Kolat, Bu programa ise Kar amacı güden gerçek ve tüzel kişiliği haiz olan işletmelere yönelik olan bu mali kar amacı programı kapsamında uygun başvuru sahipleri ise, 4 Kasım 2012 tarih ve 2012/3834 sayılı yönetmelikte yeniden düzenlenen KOBİ tanımına uyan işletmeler ve üretici kooperatifler olduğuna işaret etti. Bu programda da hiçbir destek, projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 20’sinden az veya yüzde 50’sinden fazla olamaz” dedi.

Toplantılar Devam Edecek

Toplantılar 14 Aralık Cuma günü Kırşehir’de, 18 Aralık 2012 Salı günü Niğde’de ve 19 Aralık Çarşamba günü Aksaray’da devam edecek. Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 Mali Destek Programları tanıtım toplantılarının sonuncusu ise, 21 Aralık 2012 Cuma günü Nevşehir’de yine tüm Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirileceği öğrenildi.

Toplam 24.5 Milyon Lira Destek

Ahiler Kalkınma Ajansı projelere bu yıl toplam olarak 24.5 milyon lira destek verecek. Bu paranın 7.5 milyon lirası küçük ölçekli ve alt yapı mali destek programı için ayrıldı. Bu programda asgari ödenek tutarı 75 bin lira, azami tutar ise 550 bin lira. Sektörel rekabet edebilirlik ve mali destek programının ödeneği 17 milyon lira. Bu programda asgari ödenek 25 bin lira, azami ödenek ise 450 bin



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu