Anahtar Kelimeler:

2B Arazileri Görüşüldü

2B Arazileri Görüşüldü

 Bilgilendirme Yapıldı

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesinde 2B arazilerinin satışı konularında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Erkınay Anlattı

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesinde 2B arazilerinin satışı konularında bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminer, Sulakyurt Belediyesi`nin konferans salonunda düzenlendi. Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay ve beraberindeki heyet tarafından verilen seminere, Sulakyurt Belediye Başkanı Ali Şahin`in yanı sıra Sulakyurt Malmüdürü Öznur Şahin ile ilçe merkezi ve köylerdeki tarla sahibi vatandaşlar katıldı. Defterdar Erkınay, 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi` kanunu kapsamında tüm vatandaşların mutlaka bu haktan yararlanarak 30 Ekim tarihine kadar kaydını yaptırarak böyle bir imkandan istifade etmeleri gerektiğini belirtti.

Bilgi Verildi

Vatandaşlarımızın 2B konularına yönelik bilgi eksikliğini gidermek amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini kaydeden defterdar Erkınay, "Burada gördük ki konu vatandaşlarımız tarafından yeteri kadar bilinmiyor. Bu faaliyetimizle vatandaşlarımızın kafalarına takılan sorunlarını yada konuları çözmeye, soruları cevaplamaya çalıştık. Ayrıca ilgili yasanın detayları konusunda bilgilendirmelerde bulunduk. Eminin faydalı olmuştur. Aldığımız tepkiler bu programın işe yaradığını ve yaptığımız bu seminerin oldukça faydalı olduğunu gördük. Burada vatandaşlarımızla sorunları birebir dinlemek ve ne yapılması gerektiği hususunda da gerekli bilgilendirmeleri yapmamız ise bizi oldukça memnun etti." şeklinde konuştu.

 Faydalı Bir Yasa

Vatandaşların son müracaat tarihi olan 30 Ekim`e kadar dilekçe vermeleri gerektiğini hatırlatan defterdar Erkınay, "Bu yasa son derece faydalı bir yasa. Fiyat konusunda, ödeme konusunda neredeyse sonsuz bir faydası olacaktır. Vatandaşlarımızın bunu ciddiye almasını istiyoruz. Vatandaşların kafalarında soru işaretleri var. Biz kesin bir bedel sunabilsek kafalarındaki soru işaretleri tamamen gidecektir. Müracaat bedeli konusunda da ben gerekli açıklamalarda bulundum. Eğer bu parayı bulamıyoruz diyorsanız o zaman biz bu bedeli 30 Ekim tarihinde ödeyeceğim diye bir taahütname verin. Biz de müracaatları gene alalım. Hiç yoktan yasanın getirmiş olduğu avantajlardan yararlanın bu hakları kaybetmeyin." dedi.

 Tarla Sahipleri

Tarla sahibi vatandaşlar ise yaşadıkları birçok sorunun çözümü için soruları ilgililere sorarak çözüm aradılar. Seminere katılan vatandaşlar, müracaat bedellerinin oldukça fazla olduğunu belirterek bu fiyatlar nedeniyle başvuruda bulunamayacaklarını bu yasadan memnun olmadıklarını ve bu arazilerin kendilerine bedelsiz olarak verilmesini talep ettiler.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı