Anahtar Kelimeler:

Kiraları Yabancılar Yükseltti!

Kiraları Yabancılar Yükseltti!

 Kırıkkale’de son aylarda kiraların yükseldiği gözleniyor. Bunun sebebi bir hayli ilginç…

İlginç Bir Durum

Kırıkkale’de ortalama bir evin kirası geçen yıl 250-300 TL civarındaydı. Ancak kiraların ciddi oranda yükseldiği gözleniyor. Sebebi ise bir hayli ilginç ve dikkat çekici. Kırıkkale’de kiraların Kırıkkale’deki yabancılar yüzünden yükseldiği bildiriliyor. Konuyla ilgili olarak sitemize açıklamada bulunan bazı emlakçılar, “Kırıkkale’de kiraların yükseldiği doğru. Bunun sebebi şehirde bulunan yabancı misafirler. Yani mülteciler” diyorlar.

Mülteciler Yüzünden

Kırıkkale’de 2600 civarında mülteci bulunuyor. Bunların bir kısmı Iraklı, bir kısmı Afganistanlı ve büyük bir bölümü de Suriyelilerden oluşuyor. Bunları sokakta görmek mümkün. Arapça konuşarak dikkat çekiyorlar. Kalacak yerleri olmadığı için devletin parasını Birleşmiş Milletler’den almak kaydıyla bunlara ev tuttuğu belirtiliyor.

Emsal Oluyor

Kırıkkaleliler mültecilere ev vermek istemediğinden kiraları yüksek tutuyorlar. Bunlar da kirayı devletten aldıkları için yüksek fiyatlı evleri tutuyorlar. Kırıkkale’de son aylarda kiraların bu yüzden arttığı söyleniyor. Mültecilerin yüksek fiyatla kiraladığı evlerin diğer evlere emsal teşkil ettiği ifade ediliyor.



  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.5 ° / 16.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı