Anahtar Kelimeler:

İl Divan Toplantısına Katıldı

İl Divan Toplantısına Katıldı

 Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay her ay yapılan il danışma meclisi toplantısına bu ay da katıldı. Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya yoğun katılım oldu. Toplantıda konuşan Atalay, Türkiye’nin artık geleceğine emin baktığını ve büyümeye devam edeceğini söyledi.

Yoğun Katılım Oldu

Düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın yanı sıra Ak Parti Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kırşehir Milletvekili Muzaffer Arslan ve İlçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Ak Parti il Başkanı Mehmet Demir yaptı. Demir yaptığı konuşmada, danışma meclisi toplantılarının çok önemli olduğunu ifade etti.

Bir Destan Yazıyorlar

Çok heyecanlı ve çok diri bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Mehmet Demir, “Biz önümüzdeki seçimlerin hepsine teşkilat olarak hazırız. Mahalleler, beldeler, köyler olmak üzere sandık başı görevlileri dahi belidir. Hepsi hazır bir şekilde bekliyorlar. Bu salon bu müthiş birlikteliği gösteriyor. Başbakanımız ve çalışma arkadaşları bir destan yazıyorlar” dedi. Demir konuşmasının ardından Belediye Başkanı Veli Korkmaz bir konuşma yaptı.

Uzun Vadeli Birliktelik Planlıyoruz

Korkmaz yaptığı konuşmada, Ak Parti’nin 2000’li yıllardan itibaren Türkiye’nin içerisinde bulunduğu girdaptan çıkardığını belirterek, “Biz de böyle bir organizasyonun içerisinde olmaktan oldukça gurur duyuyoruz. Türkiye almış olduğu mesafeyi katlayarak devam ettiriyor. 7 yıl içerisinde Kırıkkale’ye gelen toplam yatırım 2 Katrilyon’u geçmiş durumdadır. Günü yaşamak değil uzun vadeli bir birlikteliği planlamaktayız” ifadesinde bulundu.

Ak Parti Geleceği Planlıyor

Düzenlenen toplanda Ak Parti Kırıkkale Milletvekili oğuz Kaan Köksal’da bir konuşma yaptı. Köksal yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, hızlı ilerleyen, geleceği görebilen müthiş fikirler ile emin adımlarla ilerliğini ifade etti. Köksal, Ak Parti’nin hedefinin artık 2023 değil 2071 olduğunu söyleyerek, “Bu şu demek oluyor ki AK Parti geleceği yani gençleri düşünüyor. İleri görüşlülük bu olsa gerek. Ak parti her geçen gün büyüyerek, Türkiye’yi Avrupa’nın ve dünyanın en iyi noktasına taşıyor ve taşımaya devam edecek” dedi.

Büyük Ülkeler Arasında Sayılıyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, AK Parti Hükümetinin yaptığı çalışmalarla birlikte Türkiye’nin yurtdışında işkenceci bir ülke olarak anılmaktan kurtulduğunu, dünyanın parlayan yıldızları sayılan ülkeler arasında yer aldığını söyledi. AK Partinin büyük başarılar elde ederek Türkiye’yi dünyanın parlayan yıldızları arasında yer aldığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Atalay, bu başarılarla Türkiye’nin uluslar arasında met edildiğini söyledi. Atalay, “Önümüzdeki şu önümüzdeki döneminde Türkiye dünyanın parlayan yıldızları arasında sayılıyor. Gelişen ve ekonomisi en fazla istikbal vaat eden geleceğin büyük ülkeleri arsında sayılıyor”

Türkiye’yi Ne Kadar Büyüttünüz Diyorlar

“Bu sayılan 6 ülkeden biri Türkiye. Çin, Hindistan, Brezilya, Meksika gibi ülkelerin içinde Türkiye var. Türkiye 10 yılda bu hale geldi. Bunu iliklerimizde hissedelim. Bırakın dünyanın parlayan yıldızları içinde olmayı, Türkiye gerçekten hem demokratikleşme açısında yırtışında işkenceci ülke olarak anılan bir ülkeydi, hem de en küçük mali imkanları, kredileri alçak için nice kapıları çalan ülkeydi ama bu gün dünyanın her yerine gittiğinizde, resmi ziyaretlerde, uluslar arası toplantılarda herkes bize Türkiye’yi met ediyor. Nasıl başardınız diyorlar, ne kadar büyük bir başarı elde ettiniz diyorlar, Türkiye’yi ne kadar büyüttünüz diyorlar. Bu bize nasip oldu.” dedi.

Çadırları Kışa Dayanıklı Hale Getirdik

Suriye`deki yürüyen süreç, Türkiye`yi çok etkiliyor. Türkiye`ye yoğun bir göç var. Komşu ülkelerin hepsine var. Suriye`de nüfusun yaklaşık 5 milyonu kendi sınırının dışına çakmış. O zulümden kaçmak için ve Türkiye`de de bugün itibariyle bizim sorumluluğumuzda AFAT`ın sorumluluğunda yürüyor, Suriye`den, Türkiye`ye gelen sığınmacı sayısı bugün itibariyle 145 bin 360 kişi. Bizim özellikle güney sınırımızdaki illerimizde çok sayıda kamplarımız var. Yeni konteyner kentler oluşturuyoruz. Van`daki konteynerler boşaldı. Oradaki vatandaşlarımız kalıcı konutlarına taşındılar, bu konteynerlerden bir kısımını buralara taşıyoruz. Çadırları kışa dayanıklı hale getirdik”

Bir Uyum İçinde Çalışmasını Sürdürüyor

“Bu vatandaşların, Suriye`li kardeşlerimizin Türkiye`de rahat etmeleri için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bizim koordinasyonumuzda pek çok kurumumuzun işbirliğinde bu verimli bir şekilde yürüyor. Sağlık hizmetinden eğitim hizmetine hiç bir şey ihmal edilmiyor. Okul çağındaki bütün çocukların eğitimi de veriliyor. Bizim dileğimiz inşallah Suriye`de bu sorunların bitmesi ve vatandaşların huzurlu bir şekilde ülkelerine dönmesi. O güne kadar Türkiye üzerine düşeni en iyi şekilde yapacak. Türkiye bunu yapar daha önce başka ülkelerden gelenlere karşı yapmıştır. Ona devam ediyoruz. Devletin bütün kurumları şuanda siyasi otoritenin emrinde tam bir uyum içinde çalışmasını sürdürüyor``

Vatandaşın Güvenini Sağlamaya Çalışıyoruz

Başbakan Yardımcısı Atalay, terörle mücadelenin bütün boyutları ile sürdüğünü, silahlı terör örgütü, silahlı terör unsuru oldukça, operasyonların ve güvenlik birimlerinin çalışması ve mücadelesinin süreceğini bildirdi. Sorunlara kapsamlı bakan bir hükümet olduklarını anlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: ``Hiç bir şeyi tek boyutlu görmedik. Görmüyoruz. Bu konularda da diğer enstrümanları ve bütün boyutları çok iyi çalışıyoruz ve gerektiğinde kullanıyoruz. Eğer bir devlet bu tür büyük sorunlarda bütün enstrümanları iyi çalışıp, gerektiğinde kullanmazsa eksiklik olur. Bizde o şekilde, hem vatandaşlarımızın demokratik hak ve hukukunu en iyi şekilde koruyoruz. Hem vatandaşımıza sahip çıkıyoruz. Geçmiş dönemlerde devletin yaptığı haksızlıkları, telafi etmek için uğraşıyoruz. Vatandaşın güvenini sağlamaya çalışıyoruz”

Bütün Boyutları Paylaştık

“Hem de terörle mücadelemiz uluslararası platformda ve güvenlik boyutunda devam ediyor. En dikkatli şekilde bunu yürütüyoruz. İki gün önce yine Terörle Mücadele Yüksek Kurulu`nu topladık. Bütün kurumlarımızla, bütün boyutları paylaştık. Bir yıl sonu değerlendirmesi yaptık. Geleceğe dair politikaları gözden geçirdik. Devletin bütün kurumları şuanda siyasi otoritenin emrinde tam bir uyum içinde çalışmasını sürdürüyor. Tam bir koordinasyon içerisinde. Koordinasyonun en iyi olduğu dönemleri yaşıyoruz. Ve inşallah bu çabalar sonuca ulaşacaktır. Bizim bütün hedefimiz Türkiye`yi inşallah bu beladan kurtarmaktır. Bu yönde olanca çabamız sürüyor.`` Başbakan Yardımcısı Atalay, demokratikleşme adımlarının devam edeceğini belirterek, ``Sivilleşme adımlarımız devam edecek. Daha öncede söyledik, 2023 vizyonumuzda da var, darbe çağrışımı yapan, darbelere gerekçe oluşturan mevzuatımızı temizliyoruz. Değiştiriyoruz. Değiştireceğiz. Şuanda o çalışmalar sürüyor ve özgürlüklerin önündeki bütün engelleri kaldırma çalışmalarımızda devam ediyor``dedi. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu