Anahtar Kelimeler:

HAYALİ BİLE BÜYÜK!

HAYALİ BİLE BÜYÜK!

 Büyük ikramiyenin çekilişine sayılı günler kala, vatandaşın hayallerini bu yıl çekiliş ikramiyesi olan 45 milyon süslüyor. Yediden yetmişe herkesin dilinde olan büyük ikramiye ile ilgili olarak vatandaşa sorduk,  “büyük ikramiye size çıksa ne yapardınız?”

KİM İSTEMEZ Kİ ZENGİN OLMAYI

Bilet satın alanında almayanında hayalinde çok zengin olmak var. Kim istemiz ki bir gecede 45 milyon sahibi olarak Türkiye’nin zengin insanları arasında yer almayı. Bu konuyla ilgili fikirlerini aldığımız vatandaşlar arasında bu kadar parayı, yeni bir ev, yeni bir araba almak için harcamak isteyen de var, kimsesiz çocuklara yardım etmek isteyen, kütüphane açmak isteyen de.  Kırıkkaleli vatandaşların milli piyango çekilişine dair büyük umutları ve hayalleri var.

“KIRIKKALE’Yİ TERK EDERDİM”

Birçok insan, eğer milli piyango çıkarsa ev veya araba almadan önce Kırıkkale’yi terk etmekten yana.  “Milli piyango bana çıkarsa yapacağım ilk şey Kırıkkale’yi terk etmektir” diyen Fatih Avcı, bu parayla hayatının geri kalanını rahat yaşamanın derdinde. 45 milyon gibi büyük bir rakamın hayallerini gerçekleştirmek için büyük bir adım olduğunu belirten Avcı, ayrıca parayı bankaya yatırıp gelecek olan faizle de ömür boyu rahat etmek istediğini söyledi. 

HAYIR İŞLERİNDE KULLANMAK…

Milli piyango ikramiyesiyle kendine yatırım yapmak isteyenlerin yanı sıra, paranın tamamını sosyal yardım amaçlı harcamak isteyen vatandaşlar da yer alıyor. Milli piyangoda çıkan paranın inançlara göre hayırlı olmadığını düşünenlerin olduğunu ifade eden Aysun Kavlak, bu paranın tamamen hayır işi için kullanacağını söyledi. Hayalinin herkese yardımcı olmak olduğunu belirten Şevki Köker ise paranın tamamını çocuk esirgeme kurumuna bağışlamaktan yana. Büyük ikramiye hayalleri arasında gençlerin okumaya daha çok yönelmeleri için büyük bir kitaplık kurmakta olan Köker, bu ikramiyenin herkesin hayallerini süslediğinin altını çizdi. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu