Anahtar Kelimeler:

O Habere Açıklama

O Habere Açıklama

 Geçtiğimiz günlerde yerel ve ulusal basında MKE ile ilgili çıkan haberlere Kırıkkale eski Milletvekili ve Kale kalıp Yönetim Kurulu üyesi Vahit Erdem bir açıklama yaptı.

Zaruret Hasıl Olmuştur

Erdem yaptığı açıklamada şunları söyledi: “25 Aralık 2012 tarihinde "MKE`nin Üzerinde Oyun Oynanıyor" başlıklı, yazarının ismi olmayan haberi ve Sözcü Gazetesi`nde Saygı Oztürk`ün yazılarını hayretle okudum. İlgili yazarla irtibat içinde bu yazıların yazıldığı da zaten haberiniz içinde ifade edilmektedir. Sanki ortada kirli bir iş döndüğü, benim de bunun içinde olabileceğimin ima edildiği ve hiçbir doğru tarafı olmayan, karalamaya yönelik bu tutumu, 45 yıl Türkiye Cumhuriyeti`ne hizmet etmiş, milyarlarca liraya hükmetmiş ve ülkeye yeni kurumlar ve eserler kazandırmış ve alnına en ufak bir leke bulaştırmamış biri olarak şiddetle reddediyor ve kınıyorum. Yazı doğru bilgiye dayanmayan cahilce üretilen dedikoduya dayanmaktadır, dolayısı ile aşağıdaki hususların açık ve net bir şekilde bilinmesine zaruret hasıl olmuştur.

Müsbet Bir Şekilde Yer Almıştır

1. Milletvekilliğinden ayrıldıktan sonra Türkiye`nin en saygın firmalarından biri olan, 60 yıllık bir geçmişe sahip Kale Holding`de, yeni çıkan Türk Ticaret Kanununda öngörüldüğü üzere dört bağımsız yönetim kurulu üyelerinden biri olarak göreve başladım. Ayrıca Kale Holding`in bünyesinde olan ve tamamen yurt dışındaki büyük havacılık şirketlerine dönük üretim yapan Kale Havacılık ile; Kale Grubu ile ABD Jet motor firması Pratt&Whitney ortaklığında kurulan ve İzmir`de yine dışarıya dönük Jet motor parçası ve motoru üretecek firmanın da yönetim kurulu üyesiyim. Bu yönetim kurulu üyelikleri aleni ve hukuki olup ulusal gazetelerde de müsbet bir şekilde yer almıştır. Bu sağlığım elverdiği sürece bilgi, tecrübe enerjimizi ülkemiz menfaatine, kullanmaya devam edeceğim.

Akıl, Mantık Ve Ahlak Dışıdır

2. Kale Kalıp ile MKEK`nin işbirliği ile geliştirilmesi planlanan "Milli Piyade Tüfeği" projesi, benim Kale Grubun`da görev almamdan yaklaşık üç yıl önce kararlaştırılmış olup tarafların anlaşması ve Savunma Sanayi Müsteşarlığının onayı ile başlamıştır. Dolayısı ile benim projenin başlamasında hiçbir rolüm ve bilgim olmamıştır. Proje, prosedür gereği Savunma Sanayi Müsteşarlığının yönetiminde ve TSK`nm da ilgi alanında seyretmek durumundadır. Benim yönlendirmem söz konusu olamaz öyle bir görevimde yoktur. Eğer proje ile ilgili görevim olsa idi, ülkenin menfaati ve projenin başarısı neyi gerektiriyorsa ancak onu yapardım. Ülke menfaati dışında bugüne kadar hiçbir şeyin içinde olmadım, bundan sonra da olmam söz konusu olamaz.

Doğruluğu Yok

3. Savunma Sanayi Müsteşarlığı`ndan 20 yıl önce ayrılmış bulunuyorum. Kuruluşlarını gerçekleştirdiğim Toplu Konut İdaresi, Özelleştirme İdaresi ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı gibi kuruluşları bugüne kadar sadece nezaket ve bilgi alma çerçevesinde, nadiren, ziyaret etlim. Savunma Sanayi Müsteşarlığı`nda nüfuzumu kullanmam söz konusu olamaz. Buna ahlakımda imkan vermez. Zaten bu kurum da bu tip yaklaşımlara kapalıdır ve bugün Türkiye`nin en itibarlı kurumları arasındadır. Haber`de "Erdem işin içinde mi?" "Erdem`in parmağı var mı?" gibi başlıklar ve araya sıkıştırılan ve benimle hiçbir ilgisi olmayan fotoğraf ismimi kirletme gayretinden öte hiçbir değer ve doğruluk taşımamaktadır.

Kirli İşlere Bulaşmazlar

Türkiye`nin önemli iki kurumu ve saygın bir özel sektörü arasında kirli bir iş ve şüphe yaratacak bir ilişki de söz konusu olamaz. Ümit ederim en kısa zamanda bu kurumlardan yapılacak bir açıklama ile kamuoyu gerçek durumu öğrenir. MKEK Türkiye`nin en eski savunma sanayi kuruluşudur. Ayrıca benim de ilimdedir. Bu Kurumda çok sayıda yakınım çalışmakta veya emekli olmuştur. Hal böyle iken benim MKEK`nin zararına bir fiilde bulunmamı iddia etmek akıl, mantık ve ahlak dışıdır. Siyasi olarak da bu iftira geçmişte kullanılmıştır ve gerekli cevabı da almıştır. Bunu binlerce defa tekrarlasam da anlamayana veya anlamak istemeyene anlatmak mümkün değildir. Yukarıda yapmış olduğum açıklamanın aynen yayınlanmasını, ayrıca gelişmelere göre gerekirse yasal hakkımı kullanacağımı bilginize sunarım.”



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu