Anahtar Kelimeler:

Uygulamaya Katıldılar

Uygulamaya Katıldılar

 Kırıkkale Atatürk Ortaokulu`nda eğitim gören kız öğrenciler, Kırıkkale Trafik Şube ekipleriyle Samsun Bulvarı`nda trafik uygulamasına katıldı

Uygulamaya Katıldılar

Kırıkkale Atatürk Ortaokulu`nda eğitim gören kız öğrenciler, Kırıkkale Trafik Şube ekipleriyle Samsun Bulvarı`nda trafik uygulamasına katıldı. Sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulunarak, broşür dağıttılar. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Uğur Mehmet Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk Ortaokulunda eğitim gören kız öğrencilerin kendi yaptıkları bir proje için Trafik Şube Müdürlüğü`nden talepte bulunduklarını ve kız öğrencilerin 2012 yılının son iyiliğini yaptıklarını söyledi.

Bilgiler Verildi

Bu uygulama da diğer uygulamalardan farklı olarak daha önce trafik polislerinin sürücüleri uyarırken bu defa iyilik meleklerinin sürücüleri uyardıklarını ifade eden Kaya, şöyle konuştu: "Bu uygulamanın daha etkili olacağına inanıyoruz. El broşürlerimiz var onları da sürücülere vereceğiz. Öğrenciler sürücüleri uyararak böyle bir çalışma faaliyeti gösteriyorlar. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü olarak bu yıl yaptığımız çalışmalarda önem verdiğimiz kesim öğrencilerimiz. Öğrencilerimiz için trafik eğitim parkurunu okullara götürüyoruz. Bu projelerle birlikte sürekli öğrencilerle birlikte oluyoruz. Amacımız Kırıkkale ilinde trafik kazalarını sıfıra indirmek. Trafik kurallarına uyan bir kent inşa etmek.

Çalışmalar Sürecek

Bu konuda ki çalışmalarımız artarak devam edecek. Şu anda 20 okula trafik eğitimi verdik. Her hafta 2 okula gidiyoruz. Hedefimiz eğitim yılı sonuna kadar kentte ki, gerekirse ilçelerimizden de talep gelirse oralara da gitmek ve bütün ilköğretim öğrencilerine trafik kurallarını uygulamalı olarak öğretmek." Okul Müdürü Yaşar Doğan ise, Milli Eğitim Bakanlığı`nın uygulamakta olduğu değerler projesi kapsamında bugün trafikle ilgili etkinlik gerçekleştirdiklerini ve iyilik meleklerinin trafik canavarların karşı olduklarını belirtti.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli