Anahtar Kelimeler:

200 Araç Yenilendi

200 Araç Yenilendi

 Kırıkkale’de minibüslerin yenilenmesi ile ilgili çalışma devam ediyor…

Gelişmeler Ne Durumda?

Şehir genelinde 200 kadar aracın yenilendiği öğrenildi. 150 kadar araç trafikte yer alıyor. 50 civarında araçtan yeni olanlara otomatik kapı takılıyor. Bunların bir kısmı ikinci el olduğu için bakımları yapılıyor. Bu araçların da yakında trafiğe çıkacakları bildirildi. Bakımı yapılan araçlar trafiğe çıkıyor.

Tamamı Yenilenecek

Şehirde 270 civarında minibüs bulunuyor. Bu araçların tamamı yenilenecek. Ancak minibüsçüler 1 Ocak’tan itibaren kendilerine 15-20 günlük süre tanınmasını istiyor. Bu süre zarfında tüm araçların yenilenmesi ve trafiğe çıkması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak sitemize açıklamada bulunan Minibüsçüler Odası Başkanı Güven Ceylan süre istedi.

Araç Fiyatları Arttı

Ceylan, “Türkiye genelinde 12 ilde Kırıkkale’deki gibi çalışma yapılıyor. Sıfır araç alabilen alıyor. Alamayan ise araç bulmakta zorlanıyor. İkinci el piyasası 12 ildeki değişim yüzünden hareketlendi. 15 bin liralık araçlar 30 bin lira oldu. Esnafımız araç bulamıyor. Alınan ikinci el araçların bakıma ihtiyacı var. Bu yüzden biraz süre tanımak gerekiyor” dedi.

Araçların Markaları

Alınan araçların büyük çoğunluğu sıfır kilometre ve Ford marka. İkinci el araçlar ise genellikle Magırus, Peugeot ve az sayıda BMC marka. Sıfır kilometre araca gücü yetmeyen esnafların ikinci el araç almaya çalıştığı bildiriliyor. Araçlar ise genellikle Ankara, İstanbul, Bursa, Adana ve Mersin gibi illerden getiriliyor.

Araçlar Beyaz Olacak

Bu arada vatandaşların araçları karıştırmaması için tüm araçlar beyaza boyanacak ve önünde ışıklı tabelalar olacak. Bununla beraber her mahallenin rengini belirten araç üzerinde renkli kuşaklar olacak. Araçların kuşakları her mahalleye göre turuncu, mavi, kırmızı, sarı ve diğer renklerde olacak. Bir de araçlara mahallelere göre numara yazılması düşünülüyor.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu