Anahtar Kelimeler:

Hayali Buymuş!

Hayali Buymuş!

Kırıkkaleli Hasan Çağlayan ile 32 yıl önce Almanya`da evlenen Elfriede Çağlayan, yıllar sonra hayalini kurduğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alarak Hava Çağlayan adını alıp, Müslüman oldu

Hayali Buydu

Kırıkkale`nin Bahşılı ilçesinde yaşayan Hava Çağlayan, yaptığı açıklamada, Almanca yazılmış Kuranı Kerim ve İslami bilgileri içeren kitaplar okuduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının kabulünün ardından Müslüman olduğunu kaydetti. Yıllar önce eşiyle severek evlendiğini ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:

İslamiyeti Tanıdı

"Eşim Hasan`dan öğrendiğim kadarıyla İslamiyeti tanıdım. Hatta Almanca yazılmış Kuran ve İslami bilgileri içeren kitaplar okuyarak kendimi pekiştirdim. Müslüman olabilmem için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmam gerekiyordu. Onun tescillenmesi içinde Türkiye`ye taşındığımızın ikinci ayında müracaat ettim. Almanya Konsolosluğu`na yaptığım müracaatta kendi hür ve özgür irademle İslamiyeti benimsediğimi ve Müslüman olmam için gerekli izinlerin verilmesini istedim.

Tek Din İslam’dır

Şimdi ise Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartımı alarak Müslüman olduğumu cüzdanımda İslam yazması ile tamamlanmış oldu. Müslümanları çok seviyorum, İslamı daha da iyi öğrenmeye çalışıyorum, çok güzel bir din. Dünyada hak din, tek din İslam’dır. Buna inandım, Kuranı Almanca yazılmış Kuranı Kerim`den öğrendim." Hasan Çağlayan ise eşinin İslamiyeti seçmesinden ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını almasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu bildirdi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu