Anahtar Kelimeler:

MÜLTECİLERİN ANNESİ!

MÜLTECİLERİN ANNESİ!

 Kırıkkale`nin `Yetiş Tülay Anne` olarak tanıdığı Tülay Yapar, ilde yaşayan mültecilerin de yardımına koşmaya başladı

GÖNÜLLÜ BİR ANNE

Yaklaşık 14 senedir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`nde gönüllü olarak çalışan Yapar, 24 saatini yardıma muhtaçlar için ayırıyor. Türk, Kürt, Alevi ve Sünni ayrımı yapmayan Tülay Yapar, Afganistan`dan gelen ailelere de destek oluyor. Tülay Yapar, eşini işe gönderdikten sonra ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`ne giderek, burada diğer gönüllü insanlarla görüşüyor. Bünyesinde bulunan ailelere telefon eden Yapar, sorunları olup olmadığını öğreniyor, ihtiyaçlarını karşılıyor.

DESTEK OLUYOR

Gece geç saatlere kadar evine uğramayan Yapar, ihtiyaç sahibi insanlara yardım ettiğinde kendini dünyanın en mesut insanı olarak nitelendiriyor. En son Afganlı aile Muhammed Ayuk`un ailesiyle tanışan Yapar, gördüğü manzara karşısında şok yaşadığını söyledi. Afganlıların düştüğü duruma üzülen Yapar, "Ailenin 4 çocuğu var. Bunların içinde 9 yaşında olan fakat 2 yaşında gözüken bir kız çocuğu da bulunuyor. Kız çocuğu mama ile besleniyor. Aile buna gücü yetmediği için zor anlar geçiriyor." dedi.

SAHİP ÇIKIYOR

Kırıkkale halkının, kız çocuğuna sahip çıkmasını isteyen Yapar, "Bu durum bizim başımıza da gelebilirdi. Bu durumdan ibret almamız gerekir. Yaylacık Mahallesi`nde oturan ailenin zor anlarında yardımcı olmak gerekir." diye konuştu. Yaklaşık 3 ay önce savaştan kaçarak Kırıkkale`ye geldiğini açıklayan Muhammed Ayuk ise "Kırıkkale bize sahip çıktı ve kapılarını açtı. 4 çocuğum var ve işsizim. Kırıkkale halkından bize ve özürlü aileme yardımcı olmalarını istiyorum. Bana iş versinler yeter." şeklinde konuştu.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu