Anahtar Kelimeler:

İLGİNÇ TESADÜF

İLGİNÇ TESADÜF

 Abdullah Atakan Atasoy, 4 yaşındayken kaymakam olan babasının kucağında fotoğraf çektirdiği Erzurum’un Narman ilçesi kaymakamlık makamına 34 yıl sonra ‘asaleten’ oturdu…

KIRIKKALE’DE GÖREV YAPMIŞTI

Abdullah Atakan Atasoy, 34 yıl önce babasının kaymakamlık yaptığı Erzurum’un Narman ilçesine kaymakam olarak atandı. 4 yaşındayken babasının kucağında resim çektirdiği kaymakamlık koltuğuna bu kez asaleten oturan Atasoy, Türkiye Cumhuriyeti mülki idare tarihinde ilk defa babasıyla aynı ilçede aynı makamı paylaşmış oldu. İsmail Atasoy, Kırıkkale’de de uzun süre Vali Yardımcılığı görevini yürütmüştü. Bolu Vali Yardımcılığı görevinden emekli olan İsmail Atasoy 1978- 1979 yıllarında Narman’da kaymakamlık yaptı. Bu sırada 4 yaşında olan Abdullah Atakan’la birlikte kaymakamlık makamının koltuğunda fotoğrafını çektirdi. Çocukluktan bu yana kaymakamlık hayali ile yaşayan Abdullah Atakan Atasoy, 2001’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Kütahya İhsangazi’de kaymakam olarak görev yaptıktan sonra üçüncü görev yeri olarak Narman’a atandı.

İKİSİ DE ÇOK TANINIYOR

Babasının yaptırdığı ancak tayini çıktığı için oturamadığı lojmana yerleşen Atasoy, çocukluğunun bir yılının geçtiği ilçede görev yapmaktan heyecanlı. Babasıyla o dönemde at sırtında gittiği dağ köylerine makam otomobiliyle giden Atasoy, ilçe halkı ve köylülerle sıcak ilişkiler kuruyor. Narman’a geldikten sonra görev bilincinin daha da arttığını söyleyen Atasoy, ilçe halkının kendisine duyduğu yakınlığı şu sözlerle anlatıyor: “Babamın ilçede çok iyi bir ismi var. Bu isme layık olabilmek için daha çok çalışıyorum. Babamın dönemini hatırlayan ilçedeki belli bir yaşın üstündekiler konuşmalarımızda, ziyaretlerimizde çocukluğumu hatırlatıyor. Beni içlerinden birisi olarak görüyorlar. Hemen her akşam bir tanıdık beni yemeğe davet ediyor. Ben de babamın adına layık olmak ve devletimizin adil, şefkatli yüzünü göstermek için daha çok çalışıyorum. Çünkü hizmetlerinden dolayı ilçede babam benden daha çok tanınıyor.”

‘KAYMAKAMLIK HAYALİMDİ’

İlçeye ataması yapılınca kendisini ilk arayıp tebrik eden kişinin babası İsmail Atasoy olduğunu söyleyen Kaymakam Atasoy, “Babam Bolu vali yardımcısıyla, Narman’a atandığımı öğrenince telefonla arayıp beni tebrik etti. Erzurumluların misafirperver, çalışkan, devlet ve milletine bağlı olduklarını hatırlattı.” diyor. Kaymakam Atasoy, en büyük hayallerinden birisinin ise yakında doğacak olan çocuğunun da okuyup kaymakam olarak devlete ve millete hizmet sunması olduğunu belirterek şu dilekte bulunuyor: “Kaymakamlık hayalimi gerçekleştirdim. Babamla aynı yerde aynı makamı paylaştım. İnşaallah çocuğum da okuyup kaymakam olur da babamın ve benim çalıştığımız yerde halkımıza ve devletimize hizmet eder.”

‘OĞLUM AMİRİM OLSAYDI...’

Vali yardımcılığı görevinden yaş haddinden emekliye ayrılan İsmail Atasoy, halefi olarak oğlunun Narman’a atanmasından sevinç duymuş. Vali yardımcılığı yaparken en büyük hayalinin oğlunun vali olarak atanması ve onun altında 1- 2 ay da olsa görev yapmak olduğunu dile getiren baba Atasoy, “İmkan olsaydı da oğlum çok kısa süre için de olsa amirim olsaydı. Oğlumun vali olduğu bir ilde ben de vali yardımcısı olmayı çok istiyordum, bunun için dua ediyor, hayal kuruyordum. Ama olmadı. Şükürler olsun oğlum okuyup, devlet hizmetine girdi. ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ terbiyesiyle yetiştirdiğim oğlumun bir zamanlar benim oturduğum koltuğa oturup, milletine ve devletine hizmet ettiğini görmekten daha güzel bir şey yoktur.” diyor.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu