Anahtar Kelimeler:

Gönül Elçileri Projesi Meyvelerini Veriyor

Gönül Elçileri Projesi  Meyvelerini Veriyor

 Toplantı Yapıldı

Tüm ülke genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan önderliğinde başlatılan  Gönül Elçileri Projesi ilimizde de meyvesini veriyor. Bu çerçevede gerçekleştirilen projesi kapsamında olan Koruyucu Aile Hizmetlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Koruyucu Aile Yaygınlaştırılıyor

Geçtiğimiz ay içerisinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in 81 İl Vali eşleriyle bir araya gelerek başlattığı Gönül Elçileri Projesi kapsamında olan Koruyucu Aile Hizmetlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik proje çalışmaları hızla devam ediyor. İlimizde de çalışmaları başlatılan projenin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya, Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir,  İl Müdürlüğü eşleri ve çok sayıda gönüllü de katıldı. Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında bakım eğitim ve yetiştirilme sorumluğunu kısa veya uzun süreli olarak ücretli ya da gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşılmasını hedefleyen Koruyucu Aile Hizmeti çocuğun gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Çocukların Tek Eksiği Sıcak Aile Ortamı

Programa öncülük eden Vali Kolat’ın eşi İlksen Kolat toplantıda yaptığı konuşmada, projenin ortaya çıkış ve gelişim aşamalarından bahsederek, tüm katılımcıları projede gönül elçileri olarak görmek istediğini dile getirdi. “Gönül elçisi olmanın çıkış noktası bizim toplum yapımızdır” diyen Kolat, yaşlılara, kimsesizlere sahip çıkmanın toplumumuzda görev olarak addedildiğine dikkat çekti. Son zamanlar özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çocuklara yönelik her türlü ihtiyacı karşıladığını dile getiren Kolat, çocukların tek eksikliklerinin sıcak bir aile ortamında kazandırılabilecek dini, ahlaki ve toplumsal değerlerin öğretilmeyişi olduğunu ifade etti. Proje çerçevesinde çocukların bu eksikliklerinin giderilmesi ve onlara kendilerinin değerli hissettirerek sıcak bira ile ortamına kavuşturulmasının en büyük arzuları olduğunu söyledi. Yaşadığımız topluma karşı sorumluluklarımız olduğunun altını çizen Kolat, “Bugün itibariyle bu sorumluluklarımızın içine bir yenisini ekleyerek, Koruyucu Aile Hizmetini duymayan kimsenin kalmaması için ve bu projenin başarıyla tamamlanması için sizleri de işbirliğine davet ediyor, destek vereceğinize yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Bir Çocuğun Hayalini Renklendirdik

Çocuk için karmaşık olan bir dönemde çocuğun bu dönemi zarar görmeden geçirmesini ve normal hayatına devam etmesini amaç edinen proje kapsamında çocukların sağlıklı gelişebilmesi için sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamı kazanması da hedefleniyor. Bu amaçla Kırıkkale’de bir buçuk yıllık koruyucu aile hizmeti yapan Emine Yavuz program çerçevesinde bir konuşma yaparak bu süreçte yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı. 9 yaşında bir kız çocuğunun koruyucu aileliğini üstlenen Yavuz, bu süre zarfında aile sevgisine ve şefkatine ihtiyacı olan bir çocuğa hem umut hem de sevgi vermenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. “Bu zorlu süreçte bir çocuğun siyah beyaz hayallerini renklendirerek onun bize kattığı mutluluğu biz de ona katmaya çalıştık” diyen Yavuz, bir çocuğun gözlerindeki umudu görmenin her şeye değdiğini dile getirdi. 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli