Anahtar Kelimeler:

Bu Kez Veliler Ter Döktü!

Bu Kez  Veliler Ter Döktü!

 Onlar da Sınav Oldu

Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu velileri yapılan sınavda ter döktü. Okulda başlatılan Ailece Okuyoruz Kampanyası kapsamında anne ve babalar okudukları kitaptan sınav oldu.

Sınav Yapıldı

Bir saatlik sınava bütün veliler iştirak etti. Veliler, Şifa Üniversitesi Öğretim Görevlisi PDR Uzmanı Dr. Fatih Kalkınç`ın çocuk psikolojisi alanındaki `Okul Evde Başlar` kitabından sınav oldu. Sınav sonunda soru kitapçıkları ile salon dışına çıkan veliler, birlikte soruların cevaplarını teker teker kontrol ederek sınava ne kadar önem verdiklerini gösterdi.

Sınavın Amacı

Amaçlarının anne ve babaların çocuk eğitimi noktasında bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu belirten Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş, "Bugün sınava girme sırası öğrenci velilerimizin, sonucu heyecanla bekleme sırası da öğrencilerimizindir. Umarım bu etkinlik hepimizin daha çok kitap okumasına vesile olur. Unutmayalım ki kitap okumanın bir yaşı yoktur. Şu da bir gerçek ki en iyi okul evdir, ailedir." dedi.

Kitap Okumak İçin

Kitap okumalarına vesile olan okul yönetimine teşekkür eden Nuh Bayrakçı, yıllardır sınav nedir unuttuklarını, yapılan etkinlik sayesinde eski günlerini hatırladıklarını söyledi. Seçilen `Okul Evde Başlar` kitabını çok beğendiğini ifade eden veli Emin Berten "Kitabı okuyunca bilmediğim çok konu var olduğunu gördüm. Kitabı okuduktan sonra çocuğumla diyalogum daha da gelişti." diye konuştu.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu