Anahtar Kelimeler:

Personel Ayarlamasının Sebebi Ne!

Personel Ayarlamasının Sebebi Ne!

 Kırıkkale’de sağlık sektöründe çalışanlardan bazıları işsiz kalıyor. Bunun sebebi merak ediliyor…

Önemli Bir Konu

Kırıkkale’de bir süredir sağlık alanında tartışmaya yol açan uygulamalar var. Hastanelerde özel şirketlerde temizlik, otomasyon ve güvenlik işinde çalışanların bazılarının işine son veriliyor veya verileceği söyleniyor. Hastane yöneticileri Sağlık Bakanlığının talimatı ile personel ayarlamasına gittiklerini ifade ediyorlar. Ancak bunun altında yatan sebebin kadro konusu olduğu öne sürülüyor.

Kadro Çalışması

Hükümetin başta belediyeler ve sağlık sektöründe çeşitli statülerde çalışan 17 bin kişiye kadro vereceğini açıklamıştı. Buralardan kadro alabilmek için 5 ay çalışmış olmak yeterli. Yasa çıkmadan önce kadroyu hak etmediği düşünülen bazı çalışanların işten çıkarılacağı ve yerlerine personel alınmayacağı söylenerek bir süre sonra personel alımı yapılacağı iddia ediliyor.

Tartışma Yaşanıyordu

Personel çıkarılması ve yerlerine yenilerinin alınması için listeler yapıldığı konuşuluyor. İktidara yakın bazı kişilerin yakınlarının isimlerinin hastane yöneticilerine bildirildiği kulaktan kulağa yayılan en önemli bilgiler arasında. Bir süredir hastanelerde bu konuda tartışma yaşandığı duyuluyor. Tartışmanın sebebinin bu olduğu söyleniyor.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli