Anahtar Kelimeler:

Duyarlı Öğrenciler

Duyarlı Öğrenciler

 Kırıkkale`de, iki ay önce eşinin terk ettiği, biri özürlü iki çocuk annesi kadına, 100.Yıl İlkokulu öğrencileri yardım ediyor

Malzeme Aldılar

Kırıkkale`de, iki ay önce eşinin terk ettiği, biri özürlü iki çocuk annesi kadına, 100. Yıl İlkokulu öğrencileri yardım ediyor. Öğrenciler ve öğretmenler, Satı Durdağ isimli bayana, derme çatma evinden alarak yeni bir ev kiraladı. Erkek öğrenciler, pazarlarda tornetçilik yaparak, kız öğrenciler ise evleri gezerek yardım topladı. Biriken parayla, Durdağ ve çocukları için gıda ve giyim malzemesi alındı. Satı Durdağ`ın, derme çatma bir evde yaşadığını ifade eden öğrenciler, aileye yardım eli uzatarak bu konuda büyüklere de önayak olmak istediklerini ifade etti. Durdağ ailesine ev tutup, döşeyen öğrenciler, muhtaçları bundan sonra yalnız bırakmayacaklarını ve her zaman onların yanında olacaklarını belirtti.

İzmir’den Gelmiş…

Satı Durdağ, yaklaşık iki ay önce İzmir`den Kırıkkale`ye geldiğini, 1 çocuğunun down sendromu olduğunu ve diğer çocuğunun ise 2. sınıfta eğitim gördüğünü belirtti. Durdağ, duygularını şöyle ifade etti: "Kocam beni ve çocuklarını terk etti. İmkansızlıklar nedeniyle derme çatma bir ev tuttum. Fakat ev kullanılacak halde değildi. 100. Yıl İlkokulu öğrencileri benim durumumu gördüler ve yardım etmeye başladılar."

Destek Oluyorlar

Öğrencilerin de bu zor şartlar altında kendisine sahip çıktığını belirten Durdağ, "Okul yönetimi ve kızımın arkadaşları beni yalnız bırakmadı. Bizlere başımızı sokacak bir ev tutup, evin içini dayayıp döşediler. Ben başta Okul Müdürü Yusuf Kuzucu olmak üzere öğretmenler Şükran Tüken, Hatice Sakar, Okul Aile Birliği Başkanı Şemsi Doğan ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim." dedi. Okul Müdürü Yusuf Kuzucu ise "Okul yönetimi, Okul Aile Birliği, öğretmen ve öğrencilerle beraber Durdağ ailesine yardım etmeye başladık. Kısa sürede bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Önce Allah (cc) sonra yardımlarla Durdağ`ın yalnız olmadığını gösterdik. Bunun yanında, 12 aileye maddi ve manevi yardımda bulunduk." diye konuştu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu