Anahtar Kelimeler:

Avukata saldırıya tepki

Avukata saldırıya tepki

 Baro açıklama yaptı

Kırıkkale Barosu avukatlarından Mehmet Uğur Yıldırım`ın bürosunda müvekkili tarafından saldırıya uğradığı bildirildi ve buna tepki gösterildi…

Bir araya geldiler

Kırıkkale Barosu avukatlarından Mehmet Uğur Yıldırım`ın bürosunda malülen emeklilik davasında müvekkili tarafından avukatlık ücretini ödemediği iddiası ile aralarında çıkan tartışma sonucu yüzünden yumruk, elinden de bıçakla yaralanması, Kırıkkale Barosu tarafından protesto edildi. Kırıkkale Adliyesi önünde toplanan avukatlar adına Baro ikinci Başkanı Şamil Özdemir basın açıklamasında bulundu. Özdemir, şöyle dedi:

Tepki açıklaması

"Baromuz üyesi M. Uğur Yıldırım, bürosunda bulunduğu esnada müvekkili tarafından kesici aletle saldırılmak suretiyle yaralanmış bulunmaktadır. Olay esnasında hakaret ve tehdite maruz kalmıştır. Sanık, yakalanarak gözaltına alınmasından sonra savcılık tarafından serbest bırakılmıştır. Görev başında avukata karşı yapılan bir saldırının, tıpkı görev başında hakim ve savcılara yapılan saldırı gibi işlem göreceği, hukukun temel olgusudur. Şu bilinmelidir ki; bizler toplum nazarında itibar gören onurlu ve itibarlı bir mesleğin mensubuyuz. Görevimizi icra ederken hiç kimsenin takdir ve iltifatını beklemiyoruz.

Esefle kınıyoruz

Hiç kimsenin sevgisini göstermesine ya da bizleri sevmesine de ihtiyacımız yoktur. Ama herkes hangi makamı iştigal ederse etsin, bir avukata gerekli saygıyı göstermek zorundadır. Unutulmamalıdır ki yargının kurucu unsuru olan avukatlara yönelik her saldırı, özünde hukuk devletine yönelik bir saldırıdır. Meslektaşımızın başına gelen her türlü haksız saldırı karşısında Kırıkkale Barosu`nun yönetimi ile tüm üyelerin gerekli mücadeleyi vermeye hazırız ve olayı esefle kınıyoruz."

Olayın sebebi ne?

Bürosunda müvekkili Hulisi Yeşilyurt tarafından yumruk ve bıçaklı saldırıya uğradığını belirten Avukat M. Uğur Yıldırım da açıklamada bulumdu. Yıldırım, bürosuna gelen, kendisine silah, bıçakla saldıran kişinin elinden bıçağı alamamış olması halinde ortaya çok daha vahim bir sonucun doğacağını belirterek, "Bu olaydan genç savcı arkadaşımızın bir avukata karşı bürosunda yapılan saldırıyı basit bir yaralama olarak görmesi çok daha üzücüdür. Ben öncelikle savcının bu tutumunu kınıyorum. Diliyorum böyle bir şey başına gelirse, ne şekilde davranacağını da kestiremiyorum. Olay yargı camiasına yapılan bir saldırıdır. Netice itibarı ile peşini bırakmayacağım" dedi. Avukat Yıldırım, müvekkili Hulusi Yeşilyurt`un malülen emeklilik yolunu açtığını, kendisine avukatlık ücretini vermemek için böyle bir olay yaratmak istediğini savundu. 



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı