Anahtar Kelimeler:

Çevre İle İlgili Yatırımları Tamamladık

Çevre İle İlgili Yatırımları Tamamladık

 Korkmaz’dan Yatırım Açıklaması

Kırıkkale Belediyesi dün iki önemli meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıda yeşil vadi Su birliği’nden 2, Katı Atık yönetimi belediyeler birliğinden 3 madde karara bağlandı.

İki Depoya Tadilat Yapıldı

İlk olarakYeşil Vadi Su Birliği meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, -2013 yılında çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personellerin ücretlerinin belirlenmesi görüşülürken, -2013 yılı yatırım ve çalışma programının görüşülüp oylanması karara bağlandı. Su ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, kentte su sıkıntısının olmadığını ve şu sıralar Çalılıöz ve Güzeltepe su depolarının tadilatının yapıldığını ifade etti.

Oy Birliği İle Karara Bağlandı

Kırıkkale Katı Atık Yönetimi Belediyeler Birliği’nin 2013 yılı 1 sayılı olağan meclis toplantısına yine Belediye Başkanı Veli Korkmaz Başkanlık yaptı. Toplantıda 2013 yılında çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personellerin ücretlerinin belirlenmesi, 2013 yılı yatırım planı ve çalışma programının görüşülmesi ve Gizli oyla 1.ve 2. Meclis Başkan vekilinin seçilmesi oy birliği ile karara bağlandı.

40 Milyonluk Yatırım Yapıldı

Katı Atık ile ilgili açıklamalar yapan Başkan Korkmaz, Katı atık tesisinde enerji üretiminde deneme üretimlerinin devam ettiğini kaydetti. Yahşihan bölgesine yerleştirilecek sayaç ile oradan elektrik verileceğini ifade eden Korkmaz, ayrıca atık su tesisinin inşaatının yüzde 30 aşamasında olduğunu söyledi. Korkmaz, “Belediye olarak çevre ile alakalı tüm yatırımları gerçekleştirdik. Toplamda 40 Milyonluk bir yatırım gerçekleştirildi” dedi. 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli