Anahtar Kelimeler:

Tarım Potansiyeli İyi Değerlendirilmeli

Tarım Potansiyeli İyi Değerlendirilmeli

 İl Özel İdaresi, 2013 yılı performans programı kapsamında bu yıl içerisinde yapacağı çalışmaları ve 2012 yılında yaptıklarını anlattı. Toplantıda konuşan Vali Kolat Kırıkkale’de tarım alanında büyük bir potansiyel olduğunu ve bunu iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Ara Vermeden Devam Ediyoruz

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, Kırıkkale Valisi Ali Kolat başkanlık yaptı. Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın ise performans değerlendirmesi kapsamında köylere ve yapılan diğer hizmetleri anlattı. Aydın, 2013 yılı içerisinde 24 Milyon 100 Bin TL lik bir yatırım yapılacağını ifade ederek, bütçenin yüzde 52’sinin yatırıma ayrıldığını kaydetti. Aydın, “Köylerimize daha iyi hizmet vermek adına 39 araç ile işçi kadromuzla çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Hizmet Alımları Yapılacak

2013’te yapılacakları da anlatan Aydın, “Akaryakıt otomasyonu kurulması, iki adet iş makinesi alımını gerçekleştireceğiz. Ayrıca 3 adet araç alımı yapacağız. 4 adet araç kiralayacağız ve personel hizmet alımı yapacağız. Kültür ve turizm hizmetleri kapsamında ilimizin tanıtımı, fuar organizasyon faaliyetleri, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payında mevcut kaynağın en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla kuruluşların harekete geçirilmesi ve ressam Rahmi Pehlivanlı’nın evinin restorasyonunun gerçekleştirilmesi yapılacaktır” diye konuştu. Ayrıca Aydın, Sosyal hizmetlerde barındırılan çocuklar için konut kiralanması projesi ve Mikro kredi projesinin devamını sağlanacağı kaydetti.

Köylerimiz Gelişmeli

Vali Ali Kolat ise yaptığı açıklamada, “Köylerimize, yerleşim alanlarımıza iyileştirmeler yaparak, oralarda yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde yaşamaları için koşulları elimizden geldiğince güzel bir şekilde iyileştirmeye çalışıyoruz. Köylerde yaşamın arttırılması bizim için çok önemlidir. Çünkü üretimin olduğu yer köylerimizdir. Biz de köylerde ki yaşamı daha kaliteli hale getirirsek çok mutlu olacağız. Kırıkkale’nin ilçe ve köylerinde çok büyük tarım potansiyeli var. Sebze olsun hayvancılık olsun, bunlar mutlaka ilerlemelidir” dedi.

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli