Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale'nin Şaheseri Olacak

Kırıkkale

 İlimizde son yıllarda modern ve değişik mimari yapılarıyla dikkat çeken camiler sürekli olarak yenileniyor.

Yeni Görünüm

Kırıkkale’de son yıllarda camilerin daha modern görünüme kavuşması ve daha kullanışlı hale gelmesi için yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Eskiyen, kullanılmaz halde olan kısacası eksiklik görülen camiilere yapılan çalışmalarla yeni bir görünüm kazandırılıyor. İlimizde Nur Camii, Aksa Camii, Bağış Camii ve Selçuklu Camii olmak üzere toplamda inşaatı devam eden 4 cami olduğunu belirten İl Müftüsü Bekir Gerek, bu camilerin inşaatının en kısa sürede tamamlanması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Çalışmalar Devam Ediyor

Bunların yanı sıra camii inşaatlarıyla ilgi olarak, Çarşı Camii, Fırınlı Camii ve Gürler Camiilerinin de yıkılarak yeniden yapılmasının gündemde olduğunu dile getiren Gerek, bu konuda çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Camileri daha işlevsel hale getirmek amacıyla başlatılacak olan bu projeler için altyapı, arsa temini, finansman kaynakları gibi konuların belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Gerek, özellikle bu camilerin yıkılması durumunda vatandaşa namaz kılacak yeni bir mekan bulunması ve projelerin hazırlanması gibi konular hazırlandığında uygulamaya koyacaklarını belirtti.

Kırıkkale’nin Simgesi

Kırıkkale’nin mimari göstergesi haline gelen ve merakla tamamlanması beklenilen Nur Camii inşaatıyla ilgili bilgi de veren Gerek, çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini dile getirdi. Şu anda devam eden inşaatta taş kaplama ve mermer işlerinden, seslendirme ve aydınlanma gibi alt yapı hizmetlerinin tamamlanmasına yönelik hazırlıkların devam ettiğini vurgulan Gerek, bütün bu işlerin zamanında bitmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Bağış Bekliyoruz

“Merkez Nur Camii ve Külliyesi tamamlandığında 20. Yüzyılda yapılan klasik eserler içerisinde yer alan önemli eserlerden birisi olacaktır” diyen Gerek, Nur Camiinin Kırıkkale simgesini oluşturacak ve protokol camisi olacak bir yapıda olduğunu vurguladı. Kış mevsimi olmasına rağmen camii inşaatının tüm hızıyla devam ettiğinin altını çizen Gerek, “Bütün Kırıkkaleli hemşerilerimizi caminin vaktinde tamamlanması için bağış yapmaya bekliyorum. Bağışlarımız tamamen makbuz karşılığında oluyor zaten. Camideki 1 taş, 1 lamba, 1 pencere, 1 kapı, 1 minare neden kendilerinin olmasın. Bunun içinde camiye bağışta bulunmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu