Anahtar Kelimeler:

Kadın Çiftçiler 10. Kez Yarışacak

Kadın Çiftçiler 10. Kez Yarışacak

 Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen Eğitim Yayım ve bilgilendirme çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla yapılan ‘Kadın çiftçiler yarışıyor’ bilgi ve proje yarışması bu yıl 10. kez yapılıyor.

Eleme Yarışması Yapıldı

Konu hakkında yapılan açkılamada, “Bu yıl 10. su düzenlenecek olan “ Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi ve proje yarışmasında merkez ilçeyi temsil edecek yarışmacının belirlenmesi amacıyla; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü Teknik elemanlarınca İl Müdürlüğümüzün toplantı salonunda eleme yarışması yapılmıştır”

15 Soru Soruldu

“Yarışmaya merkez köylerden 13 çiftçi bayan katılmış, Ev Ekonomisi, Tarımsal Konular ve Hayvancılık konularından oluşan 15 soru sorulmuştur. Yarışma sonunda Yukarı Mahmutlar Köyünden Serpil Yurdakul 14 Soruya doğru cevap vererek 1. Olmuş ve 08.03.2013 tarihinde İl Kültür Turizm Müdürlüğü Toplantı salonunda yapılacak olan ‘ Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje’ yarışmasında merkez köylerini temsilen katılmaya hak kazanmıştır” denildi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli